ÚLTIMA HORA

🚨 Sanitat confirma 9.331 nous contagis i 273 morts vinculades a la Covid-19

URGENT

❗ Sanitat prohibirà la mobilitat entre comunitats per Nadal excepte per motius familiars

Inici de mes amb una mica de tot però amb pas ferm cap a l'estiu: Temps a Catalunya del 1 al 7 de juny

La calor tindrà pujades i baixades al llarg d'aquests primers dies de juny i el sol dels matins s’anirà combinant amb ruixats que es concentraran al Pirineu

Imatge d'un arcus aproximant-se al pla de Lleida
Les tempestes de tarda seran les grans protagonistes al llarg d'aquesta setmana | Arxiu

Després de la calor de les darreres jornades, aquesta setmana tindrem una nova disputa entre la primavera i l’estiu, ja que la calor tindrà petites pujades i baixades, amb dies menys càlids i d’altres clarament més calorosos, especialment entre dijous i divendres, quan tindrem segurament els valors més elevats. El sol es combinarà amb bandes de núvols prims i ruixats de tarda que es concentraran bàsicament al Pirineu. Tanmateix, alguns dies sortiran d'aquesta àrea i afectaran altres punts de l'interior. Sembla que a la costa, és on menys probables són els ruixats.

Dilluns 1 de juny

El temps estarà molt canviant aquest primer dia d'aquest nou mes amb força intervals de núvols com més a Ponent i al sud. De fet, entre la matinada i el matí poden arribar alguns ruixats a les comarques de Tarragona i Lleida, localment amb tempesta, però tot plegat aniria a la baixa ràpidament. A la tarda, els xàfecs i tempestes es concentraran al Pirineu i Prepirineu, potser algun al voltant dels Ports. Els núvols estaran més trencats com més al nord-est i, de fet, a la Costa Brava hi lluirà un bon sol.

Avisos activats del Servei Meteorològic de Catalunya per aquest dilluns 1 de juny de 2020
Avisos activats per intensitat de pluja forta al Pirineu al llarg d'aquesta tarda de dilluns | Meteocat

En aquest sentit, el Servei Meteorològic de Catalunya ha activat avisos per tempestes que poden superar els 20 litres/m² en 30 minuts a gran part del Pirineu . Pel que fa a les temperatures, es mantindran en la línia del diumenge, és a dir, que la refrescada tindrà continuïtat i les màximes seguiran força contingudes, amb la majoria de valors entre 25ºC i 28ºC, poca xafogor a la costa i nit més fresca també.

Mapa del temps a Catalunya per aquest dilluns 1 de juny del 2020
Previsió de símbols per aquest dilluns 1 de juny a Catalunya | Catalunya Diari

Dimarts 2 de juny

De cara al dimarts, 2 de juny, el temps serà més tranquil i les temperatures pujaran més. El sol dominarà amb restes de núvols baixos i alts a zones de l’Ebre i de muntanya, mentre que només hi haurà alguns xàfecs de tarda al Pirineu, que no es descarta que puguin afectar altres àrees al vespre, sobretot a la meitat nord de Catalunya. Les màximes se situaran entre els 25ºC i 30ºC, localment més altes a Ponent i vall de l’Ebre.

Dimecres 3 de juny

Pel que fa al dimecres, 3 de juny, el temps continuarà força tranquil en general amb sol, algunes bandes de núvols alts i prims i noves nuvolades de tarda que deixaran ruixats i tempestes que seran més fortes al Pirineu i Prepirineu. La novetat serà que les temperatures reculen una mica respecte al dimarts, però seguirà l’ambient agradable i càlid, sobretot a l'interior.

Dijous 4 de juny

Dijous seguirem amb la mateixa tendència de sol, núvols alts i prims i nuvolades que deixaran nous ruixats i tempestes al Pirineu, potser més extensos que dimecres i afectant també a zones de ponent. Les temperatures començaran a pujar amb migdies de calor, però la nit serà una mica més fresca que l’anterior.

Divendres 5 de juny

Pocs canvis també de cara al divendres, 5 de juny, dia en què el sol dominarà amb el pas d’algunes bandes de núvols alts i prims i els ruixats de tarda tornaran a aparèixer al Pirineu i Prepirineu, bàsicament al vessant lleidatà, tot i que serien menys extensos que dijous. Les temperatures fan un salt cap amunt amb més calor al migdia amb moltes màximes d'entre 28ºC i 32ºC.

Cap de setmana del 6 i 7 de juny

Els ruixats de tarda sembla que aniran a més de cara al cap de setmana i caurien a tot el Pirineu i Prepirineu, però també arribarien a l’interior del nord-est i, de forma més dèbil i puntual, a altres zones de muntanya del territori, sobretot del prelitoral i als Ports. Força sol a la resta i les temperatures baixarien notablement, sobretot dissabte. Seguim sense veure pluges generals per enlloc.

El temps a Barcelona

Temps plàcid aquesta setmana a la capital catalana amb força sol, alguns intervals de núvols alts i prims i temperatures que, tot i patir baixades i pujades, seran més aviat càlides al migdia. Possibles ruixats dimarts al matí.

El temps a Tarragona

Algun ruixat el primer dia de la setmana a la ciutat de Tarragona i també dimarts, però el temps dels propers dies serà molt tranquil en general. El sol, els núvols prims i les petites baixades i pujades de les temperatures seran els protagonistes.

El temps a Girona

Setmana molt plàcida la que s’espera també a la ciutat de Girona, amb sol combinat amb alguna tímida banda de núvols alts i prims i temperatures que es mantindran càlides, amb calor que toca sostre entre dijous i divendres probablement.

El temps a Lleida

Setmana molt tranquil·la a la ciutat de Lleida, tot i que dilluns hi haurà més núvols sense descartar algun ruixat puntual. La resta de dies estaran marcats pel sol, algunes bandes de núvols i calor que toca sostre el divendres.

El temps a Sabadell

Pel que fa a la co-capital del Vallès Occidental, el temps també serà molt plàcid aquesta setmana amb sol, alguns núvols alts i prims i temperatures que es mantindran càlides, especialment el següent cap de setmana. Possibilitat de xàfecs només entre dilluns nit i dimarts al matí.

El temps a Terrassa

Finalment, a l’altra co-capital vallesana s’hi espera un temps molt tranquil amb força sol, alguns núvols prims puntuals i calor que s’accentuarà de cara al cap de setmana. No es veuen pluges per enlloc. Possibilitat de xàfecs només entre dilluns nit i dimarts al matí.


Comentaris

envia el comentari