Tongada de pluges per començar una setmana molt canviant i primaveral: Temps a Catalunya del 13 al 19 d’abril

El dilluns de Pasqua serà un dia gris, plujós i més fresc. Després millora, però quedaran uns dies amb una mica de tot i TºC que pugen

Imatge d'un dia de pluja a Catalunya
La pluja caurà a molts punts en l'inici d'aquesta setmana | Arxiu

El temps viurà un canvi radical en aquest inici de setmana amb una tongada de pluges a moltes comarques que, ni de bon tros, afectarà de la mateixa manera a tot el territori. L’ambient serà gris i més fresc el dilluns de Pasqua, a l’espera d’una clara millora a partir de dimarts amb temperatures que pugen més. La setmana quedarà força canviant amb una dinàmica molt primaveral, a l’espera de possibles noves pluges el cap de setmana.

Dilluns de Pasqua

El dia de la mona, el dilluns 13 d’abril, en què no es podran reunir les famílies com cada any per celebrar plegats aquest dia de festa a Catalunya a causa del confinament, el temps empitjorarà clarament amb l’arribada d’una baixa mediterrània que impulsarà vents més de llevant i farà que els núvols siguin molt abundants arreu amb una tongada de pluges, tot i que no a tot arreu de la mateixa manera.

Mapa de previsió a Catalunya el 13 d'abril del 2020
Mapa de previsió per aquest dilluns | Catalunya Méteo

On i quan plourà

Segons indiquen la majoria dels models meteorològics, les precipitacions, entre febles i moderades, entraran de mar cap a terra i afectaran ja des del matí molts punts de la costa i prelitoral, estenent-se amb el pas de les hores a més comarques interiors. On sembla que plourà més és a les comarques de Girona i gran part de les de Barcelona, mentre que no està clar si a la costa de Tarragona hi acabarà plovent amb ganes o no.

En aquestes àrees més plujoses es poden assolir o superar localment els 20 l/m², sense descartar algun xàfec puntualment intens. Les comarques de Lleida i del Pirineu més occidental quedaran força al marge d’aquesta situació, inclús amb alguna tímida clariana, però també hi pot ploure. L’aigua sembla assegurada a Girona i gran part de Barcelona, amb el dubte de com acabarà plovent a les comarques de Tarragona.

Dia gris i més fresc

La combinació de molts núvols i vent de llevant i gregal moderat, especialment a la costa i zones elevades, farà que l’ambient sigui gris i clarament més fresc en conjunt. La majoria de màximes se situaran entre 15º i 19º, però es mantindran al voltant o pel damunt dels 20º a Ponent.  

Dimarts 14 d’abril

El temps millorarà clarament de cara al dimarts, 14 d’abril, però al matí encara quedaran restes de molts núvols amb precipitacions a les comarques de Tarragona i Lleida que aniran clarament a menys i acabaran marxant. El sol dominarà en conjunt amb restes d’intervals de núvols, mentre que a la tarda creixeran nuvolades a punts de muntanya que deixaran xàfecs al Pirineu, Prepirineu i zones properes. Temperatures cap amunt amb migdia suau o càlid.

Dimecres 15 d’abril

De cara al dimecres, 15 d’abril, al matí hi haurà força clarianes en conjunt, però serà sobretot a partir del migdia quan l’apropament d’un front desgastat farà que els núvols vagin a més arreu i no es descarten alguns plugims o ruixats molt febles al sud del territori i la costa, alhora que cauran nous xàfecs aïllats al Pirineu. Un dia de cel molt canviant.

Dijous 16 d’abril

Jornada molt tranquil·la el dijous 16 d’abril, amb més sol que intervals de núvols i sense precipitacions previstes enlloc. Les temperatures pujaran clarament i l’ambient seria càlid arreu al migdia. Una previsió, però, que s’haurà d’anar seguint a veure com evoluciona, ja que encara queden força dies.

Divendres 17 d’abril

El divendres 17 d’abril continuarà la calma en conjunt, si bé de matinada poden caure plugims en trams de la costa i a la tarda alguna tamborinada molt aïllada al Pirineu. Sol en conjunt amb alguns intervals de núvols i temperatures semblants.

Cap de setmana del 18 i 19 d’abril

El temps es podria complicar de valent de cara al cap de setmana, ja que una nova línia d’inestabilitat farà que les precipitacions anessin a més de dissabte a diumenge, especialment l’últim dia de la setmana. Un extrem que haurem d’anar seguint amb molta atenció, ja que els mapes no es posen d’acord i, durant la primavera, les previsions a tants dies vista són molt incertes. El que sí que sembla assegurat és el moviment primaveral aquests dies.

El temps a Barcelona

Inici de setmana força passat per aigua a la ciutat de Barcelona, ja que el dilluns de Pasqua serà gris i amb l’arribada de pluges. Més calma després amb augment de les temperatures en general.

El temps a Tarragona

Cel gris i amb possibilitat d’algunes pluges el dilluns de Pasqua a la ciutat de Tarragona i fins dimarts al matí. Més calma després amb alguns matisos a l’espera de més moviment el cap de setmana. TºC cap amunt a mitjans de setmana.

El temps a Girona

Inici de setmana molt mogut a la ciutat de Girona amb força pluja dilluns i més fresca. Temps més tranquil els dies següents amb algunes excepcions i més calor, a l’espera de possibles canvis a finals de setmana.

El temps a Lleida

Canvi de temps també a la ciutat de Lleida en l’inici de la setmana però amb incertesa. Dilluns hi poden arribar ruixats, però seria sobretot la matinada i matí de dimarts quan hi plouria. Més calma després.

El temps a Sabadell

Pel que fa a la co-capital del Vallès Occidental, el dilluns de Pasqua també serà més gris, fresc i amb algunes pluges, a l’espera de temps més tranquil els propers dies i termòmetres cap amunt.

El temps a Terrassa

Finalment, a l’altra co-capital vallesana s’hi espera un temps mogut dilluns amb núvols, més fresca i l’arribada de pluges. La situació millora els següents dies però sense fer net amb TºC que pugen de nou.


Comentaris

envia el comentari