URGENT

👉 La Covid no frena i la pressió assistencial als hospitals catalans augmenta

Aprofitem l’estiuet, arribaran canvis importants aquesta setmana: Temps a Catalunya del 14 al 20 de setembre

El temps serà clarament més mogut a partir de mitjans de setmana i les temperatures baixaran

Imatge d'una posat de sol rogenca a Catalunya
A mitjans de setmana arribaran canvis en el temps a tot Catalunya | Arxiu

El temps ha estat molt plàcid aquestes últimes hores amb sol radiant arreu i calor que encara ha estat més marcada i que ha deixat màximes de fins a 30º o més a moltes comarques. Tot i això, les nits han continuat sent fresques, deixant clar que ja ens trobem al setembre. Tot plegat té els dies comptats, ja que, si bé la nova setmana, l'última de l'estiu, començarà encara amb els mateixos ingredients, tan sols amb una lleu baixada dels termòmetres, l’estiuet que estem vivint afluixarà a partir de mitjans de setmana amb ruixats que aniran a més i calor que afluixarà.

Dilluns 14 de setembre

El primer dia de la setmana, dilluns 14 de setembre, estarà marcat pel sol arreu i la calor al centre de la jornada, si bé baixaran una mica les màximes. La majoria se situaran entre els 25º i 30º, però se superarà lleugerament encara aquesta xifra a Ponent i vall de l’Ebre. A la tarda arribaran bandes de núvols alts i prims per l’oest. No s’espera pluja enlloc.

Mapa de previsió a Catalunya el 14 de setembre del 2020
Mapa de previsió per aquest dilluns | Catalunya Méteo

Dimarts 15 de setembre

De cara al dimarts, 15 de setembre, arriben alguns canvis en forma de més núvols al matí que aniran circulant d’oest a est del territori i que a la tarda donaran pas a més estones de sol. Poden caure alguns ruixats dispersos, principalment al Pirineu, Prepirineu i interior, tot i que en principi poca cosa tot plegat. Les temperatures es mantenen molt semblants.

Dimecres 16 de setembre

Pel que fa al dimecres, 16 de setembre, al matí dominarà el sol, però a la tarda arribaran nous intervals de núvols alts i prims d’oest a est. No portaran pluja en general, però obriran la porta a un canvi de temps més contundent els següents dies. Tan sols s’esperen ruixats de tarda al Pirineu i Prepirineu, sobretot al de Girona, amb temperatures semblants o pugen lleugerament.

Dijous 17 de setembre

Els canvis arribaran sobretot a partir del dijous, 17 de setembre, dia que seria força ennuvolat en conjunt. Caurien ruixats febles i dispersos, si bé al tard els xàfecs guanyarien empenta pel sud de Catalunya. De moment, les pertorbacions vindrien de l’Atlàntic, però provocarien vents provinents del mar en alguns moments, cosa que faria augmentar el risc de xàfecs. Les temperatures baixaran ja de forma més clara, sobretot al nord, amb tot Catalunya per sota dels 30º.

Divendres 18 de setembre

Divendres, 18 de setembre, seria segurament el dia més mogut de la setmana, amb molts núvols i pluges a pràcticament tot arreu, en principi febles i d’anar fent. Una situació que haurem d’anar seguint amb atenció, perquè encara queden dies i hi poden haver canvis. Les temperatures baixaran més amb ambient més aviat fresc, màximes de 22º a 27º. 

Cap de setmana del 19 i 20 de setembre

Finalment, el temps millorarà de cara al cap de setmana del 19 i 20 de setembre, l'últim de l'estiu, tot i que dissabte encara serà un dia fora mogut amb restes de ruixats i núvols més trencats. Diumenge no farà net, però amb més estones de sol i menys xàfecs. Les temperatures es mantindrien a ratlla en conjunt. No obstant, aquesta situació és força incerta i haurem d’anar seguint amb atenció els possibles canvis, tot depenent del moviment de les borrasques atlàntiques.


Comentaris

envia el comentari