Temps amb una mica de tot i primavera encara frenada aquesta setmana: Previsió Catalunya del 19 al 25 d’abril

El pas de fronts atlàntics farà que tinguem alguns dies amb núvols i ruixats. Les TºC no acaben de remuntar del tot després de la patacada

El temps ha estat ben atípic aquests últims dies amb unes temperatures que han tocat fons i han deixat glaçades en àmplies zones de l’interior. Després de la desplomada de la cota de neu divendres, aquest cap de setmana hi ha hagut valors d’entre -1º i -4º fora del Pirineu, una molt mala notícia per a l’agricultura que haurem de veure quines conseqüències té per als cultius. De cara a la setmana entrant, l’ambient primaveral no s’acaba d’instal·lar i seguirem amb migdies semblants al del diumenge pel que fa als termòmetres, mentre que de nit farà un fred moderat i les glaçades acabaran desapareixent. 

Pel que fa a l’estat del cel, hi haurà una mica de tot a causa del pas de fronts atlàntics que farà que tinguem alguns dies amb més intervals de núvols i, inclús, alguns ruixats i precipitacions. En aquest sentit, sí que tindrem una dinàmica plenament primaveral aquesta setmana de Sant Jordi. No obstant, hi ha un grau elevat d’incertesa pel que fa a l’extensió dels xàfecs els propers dies, raó per la qual haurem d’anar seguint amb atenció l’evolució de les previsions.

Dilluns 19 d’abril

De cara al primer dia de la setmana, el dilluns 19 d’abril, ens llevarem amb alguns núvols baixos a punts de la costa i prelitoral de Barcelona i nord de la Costa Daurada que s’aniran esqueixant amb el pas de les hores. No obstant, l’apropament d’un front atlàntic farà que tinguem un augment dels intervals de núvols alts i prims que a la tarda poden deixar el cel mig enterbolit a Ponent i al sud, però el sol dominarà. A més, creixeran nuvolades de tarda a punts de muntanya que deixaran algun ruixat al Pirineu i Prepirineu. La tramuntana desapareixerà i les temperatures pujaran més, tant de dia com de nit, tot i que encara es pot repetir alguna glaçada a l’interior.

Mapa de previsió a Catalunya el 19 d'abril del 2021
Mapa de previsió per aquest dilluns | Catalunya Méteo

Dimarts 20 d’abril

Pel que fa al dimarts, 20 d’abril, els intervals de núvols aniran a més arreu i, inclús, deixaran el cel força tapat en algun moment del dia en algunes comarques. No obstant, aquest front atlàntic serà força descafeïnat i tan sols deixarà gotellades o algun ruixat dèbil de forma dispersa, tot i que al Pirineu i Prepirineu si que poden haver-hi xàfecs amb més cara i ulls. A la tarda es poden obrir més clarianes, mentre que les temperatures pujaran de nit i baixaran de dia amb més fresca diürna. 

Dimecres 21 d’abril

Si ens fixem en el dimecres, 21 d’abril, hi ha força incertesa en el pronòstic, ja que alguns mapes indiquen que la pluja podria aparèixer en forma de xàfecs a pràcticament qualsevol punt del territori. En canvi, altres models marquen precipitacions extenses a la tarda només al Pirineu, Prepirineu, part de la Catalunya Central i punts del nord-est. Una situació incerta que haurem d’anar seguint amb molta atenció. Les temperatures es mantindrien semblants.

Dijous 22 d’abril

Dijous, 22 d’abril, seguiria el temps força mogut amb intervals de núvols arreu i nous xàfecs de tarda al Pirineu, Prepirineu i alguns punts de l’interior, tot i que menys importants que els del dimecres. Les temperatures recularien una mica al migdia amb encara més fresca atípica en conjunt.  

Divendres 23 d’abril

Pel que fa al divendres, 23 d’abril i dia de Sant Jordi, sembla que seguiríem amb el pas de bandes de núvols en general, però de precipitacions se n’esperarien ben poques, més enllà d’algun ruixat puntual a la tarda, sobretot en àrees de muntanya. Les temperatures pujarien una mica més.

Cap de setmana del 24 i 25 d’abril

Finalment, la incertesa és encara més gran de cara al cap de setmana del 24 i 25 d’abril, ja que, si fem cas als mapes actuals, podríem tenir una tongada de pluges el diumenge, especialment a la costa i prelitoral, amb unes temperatures que es mantindrien una mica fresques per l’època. No obstant, encara queden molts dies i tot plegat ho haurem d’anar confirmant. Som a la primavera i això implica un temps ben boig i mogut amb previsions que poden canviar d’un dia per l’altre.


Comentaris

envia el comentari