Imatge d'una sortida de sol als Ports

Estem davant de la setmana més tòrrida del que portem d’estiu: Temps a Catalunya del 19 al 25 de juliol

Las TºC tocaran sostre amb moltes màximes pel damunt dels 35º, inclús rondant els 40º a Ponent. Nits de mal dormir, xafogor a la costa i risc encara més elevat d’incendis

Les temperatures seguiran sent notícia aquesta setmana. De fet, estem vivint els dies més tòrrids del que portem d’estiu, o almenys la calorada més llarga. A més, els propers dies encara suarem més, ja que les temperatures tocaran sostre.

Moltes màximes assoliran o superaran els 35º, mentre que a Ponent i a l’interior de l’Ebre es poden rondar els 40º a mitjans de setmana. Una calor extrema de plena canícula que anirà acompanyada de sol en conjunt.

Tot i això, dimarts hi haurà més xàfecs de tarda, però en conjunt no s’espera aigua els propers dies. De cara al cap de setmana i, sobretot, en dies posteriors, podem tenir una refrescada. Fins llavors, tindrem nits tropicals de mal dormir a diversos punts, xafogor i molta calor, compte amb l’elevat risc d’incendis.

Dilluns 19 de juliol

El primer dia de la setmana, el dilluns 19 de juliol, les temperatures seguiran a la banda alta dels termòmetres amb calor intensa. Moltes màximes de 28º a 34º, però superant els 35º a Ponent i a l’interior de l’Ebre. Molta xafogor a la costa i nuvolades inofensives de tarda al nord, sense descartar alguna gota al Pirineu.

Dimarts 20 de juliol

Pel que fa al dimarts, 20 de juliol, la novetat serà que arriba una mica d’inestabilitat en altura. Per tant, reapareixeran els xàfecs i tempestes de tarda a diverses comarques. Localment seran forts i cauran principalment a punts del Pirineu, Prepirineu, nord-est, Ponent i Ports.

No obstant, la calor seguirà sent destacada amb valors similars als del dilluns. Poden baixar tan sols una mica a l’Ebre i al nord-est de Catalunya.

Dimecres 21 de juliol

Si ens fixem en el dimecres, 21 de juliol, la calor seguirà semblant o s’accentuarà encara més. Ambient molt pesat amb xafogor a la costa i nits tropicals de mal dormir al litoral i prelitoral principalment. Sol en conjunt i nous xàfecs de tarda més concentrats al Pirineu i nord-est.

Dijous 22 de juliol

És probable que dijous, 22 de juliol, sigui el dia més càlid de la setmana amb moltes màximes entre 32º i 37º. No obstant, rondaran els 40º a Ponent i Ebre amb xafogor molt pesada a la costa. Ambient tòrrid i de canícula arreu del territori sense xàfecs de tarda.

Divendres 23 de juliol

De cara al divendres, 23 de juliol, segurament els termòmetres reculin, però seguirà fent calor i xafogor molt pesades de ple estiu. Sol en conjunt i potser alguns xàfecs de tarda al Pirineu.

Cap de setmana del 24 i 25 de juliol

Finalment, el cap de setmana del 24 i 25 de juliol seguirà sent plenament estiuenc, però amb temperatures ja més moderades. Cauran alguns xàfecs de tarda, principalment diumenge i a punts de muntanya de la meitat nord. En definitiva, una setmana de dur estiu totalment típica per l’època.

Sembla que el descens del cap de setmana tindrà continuïtat en dies posteriors. De fet, la setmana que ve pot ser clarament més fresca o molt menys càlida. Una situació que haurem d’anar confirmant en properes actualitzacions de la previsió.