Imatge d'un cel amb mamatocúmuls a Olèrdola, Alt Penedès

Calor a ratlla, nits de bon dormir i possibles nous xàfecs aquesta setmana: Temps Catalunya del 2 al 8 d’agost

Les temperatures patiran pujades i baixades, però lluny dels valors extrems de dies enrere. Un ambient de luxe per trobar-nos en la primera setmana d’agost

L’estiu ha patit una forta patacada aquests últims dies amb xàfecs i una refrescada impròpia per les dates. Una situació que es mantindrà semblant de cara a la primera setmanad’agost. De fet, la calor seguirà força a ratlla, tot i que patirem algunes pujades i baixades dels termòmetres.

Un ambient de luxe per trobar-nos a principis d’agost amb la majoria de màximes entre 26º i 31º. Les nits seguiran sent de bon dormir, inclús amb massa fresca o una mica de fred a l’interior i, especialment, al Pirineu. Dimecres podríem tenir una nova tongada de xàfecs a molts punts.

Dilluns 2 d’agost

El primer dia de la setmana, el dilluns 2 d’agost, seguirem amb ambient fresc per l’època. Les màximes més altes es mouran entre els 25º i 30º  sense pràcticament xafogor a la costa. Tot plegat amb força sol amb el pas d’algunes bandes de núvols i nous xàfecs de tarda al Pirineu, nord-est i Ports.

Dimarts 3 d’agost

De cara al dimarts, 3 d’agost, la calma seguirà dominant amb força sol. No obstant, un front atlàntic ens farà arribar bandes de núvols cada cop més abundants a partir de la tarda i vespre. No es descarta algun ruixat a la tarda al terç nord amb temperatures semblants o més altes.

Dimecres 4 d’agost

Atenció als canvis que podem tenir de cara al dimecres, 4 d’agost. Una nova tongada de xàfecs tornaria a escombrar diverses comarques, sobretot de la meitat nord. No obstant, els ruixats poden arribar a qualsevol punt, incloent-hi la costa, amb una nova baixada dels termòmetres.

Dijous 5 d’agost

Pel que fa al dijous, 5 d’agost, el temps milloraria clarament. Tan sols quedarien restes d’alguns núvols i plugims que marxarien ràpidament. Les temperatures pujarien una mica més en conjunt.

Divendres 6 d’agost

La situació és més confusa de cara al divendres, 6 d’agost. Podríem tenir un augment dels núvols al litoral i prelitoral amb alguns ruixats i baixada de temperatures. Un extrem que haurem d’anar confirmant.

Cap de setmana del 7 i 8 d’agost

Finalment, el cap de setmana del 7 i 8 d’agost tindrem un temps marcat per la calor a ratlla. No hi ha manera que remuntin del tot els termòmetres i tornaríem a tenir la majoria de màximes entre els 26º i 31º. Tot plegat amb força calma sense descartar algun ruixat de tarda a muntanya.