IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

El temporal de pluges continuarà força dies aquesta setmana: Temps a Catalunya del 20 al 26 d’abril de 2020

Aquest dilluns i dimarts vindran marcats per les pluges intenses, mentre que a partir de dimecres, el sol guanyarà protagonisme i l'ambient serà molt més primaveral amb TºC més altes

Imatge d'un cotxe en un dia de pluja
La pluja seguirà caient a molts punts fins el pròxim dimecres | Àngel Galán

Aquest inici de setmana vindrà marcat per la continuació de la tongada de pluges que s'ha iniciat aquest passat diumenge a moltes comarques i que, ni de bon tros, afectarà de la mateixa manera a tot el territori. L’ambient serà gris i més fresc el dilluns i amb pluges més generals dimarts vinent, a l’espera d’una clara millora a partir de dimecres amb temperatures que pujaran molt més. La setmana quedarà força canviant amb una dinàmica molt primaveral, a l’espera de possibles noves situacions de tempestes el pròxim cap de setmana.

Dilluns 20 d'abril

Aquest dilluns 20 d’abril, el temps seguirà molt inestable amb la formació d’una baixa mediterrània que impulsarà vents més de llevant i farà que els núvols siguin molt abundants arreu amb una tongada de pluges, que no afectarà a tot arreu de la mateixa manera.

Mapa del temps del Catalunya Diari
Previsió de símbols per aquest pròxim dilluns 20 d'abril | Catalunya Diari

Segons indiquen la majoria dels models meteorològics, tot i la gran incertesa que hi ha sobre el pronòstic entre diferents mapes del temps, tot sembla indicar que aquest dilluns, les precipitacions moderades afectaran ja des del matí molts punts de la costa i prelitoral, estenent-se amb el pas de les hores a més comarques interiors, entre Tarragona i Barcelona principalment. On sembla que plourà més és a les comarques de Barcelona, mentre que no està clar si a la costa de Tarragona i Girona hi acabarà plovent amb ganes o no.

Les comarques de Lleida i del Pirineu més occidental quedaran força al marge d’aquesta situació, inclús amb alguna tímida clariana, però també hi pot ploure. L’aigua sembla assegurada a gran part de Barcelona, amb el dubte de com acabarà plovent a les comarques de Tarragona i Girona. La majoria de màximes se situaran entre 15º i 19º, però es mantindran al voltant o pel damunt dels 20º a Ponent amb força estones de sol a la franja.  

Dimarts 21 d’abril

El temps empitjorarà clarament de cara al dimarts, 21 d’abril, on el temporal de llevant guanyarà protagonisme i les pluges intenses es generalitzaran a tot el territori català sense excepcions. Es poden acumular entre 30 i 50 l/m² més de forma general i localment es podrien assolir els 100 l/m² només en la mateixa jornada del dimarts. Les temperatures diürnes quedaran quelcom més curtes que les de dilluns, especialment a ponent, on aquest pròxim dilluns hi haurà més clarianes.

Dimecres 22 d’abril

De cara al dimecres, 15 d’abril, la situació millorarà clarament, encara amb núvols al matí i restes d'inestabilitat on no descartem algun ruixat. Tot i això, hi haurà força clarianes en conjunt, però serà sobretot a partir del migdia quan les clarianes s'imposaran arreu i les temperatures faran un clar salt cap amunt a tot el territori i la costa, alhora que cauran nous xàfecs aïllats al Pirineu. Un dia de cel molt canviant.

Dijous 23 d’abril

Jornada de Sant Jordi, ajornada pel confinament, molt tranquil·la. El dijous 23 d’abril, hi haurà més sol que intervals de núvols i sense precipitacions previstes fora del Pirineu, on hi haurà de nou ruixats i xàfecs de tarda. Les temperatures pujaran clarament i l’ambient seria càlid arreu al migdia. Una previsió, però, que s’haurà d’anar seguint a veure com evoluciona, ja que encara queden força dies.

Divendres 24 d’abril

El divendres 24 d’abril continuarà la calma en conjunt, si bé de cara la tarda es repetirien les tempestes al Pirineu. Sol en conjunt amb alguns intervals de núvols i temperatures semblants a la resta. Ambient ja clarament més càlid. Moltes màximes al voltant de 25ºC a l'interior i al voltant de 20ºC a la costa.

Cap de setmana del 25 i 26 d’abril

El temps es podria complicar de valent de cara al cap de setmana, ja que una nova línia d’inestabilitat farà que les tempestes anessin a més dissabte i diumenge, especialment l’últim dia de la setmana i en zones de l'interior. S'haurà d’anar seguint amb molta atenció, ja que els mapes no es posen d’acord i, durant la primavera, les previsions a tants dies vista són molt incertes. El que sí que sembla assegurat és que seguirà el moviment primaveral aquests dies.

El temps a Barcelona

Inici de setmana força passat per aigua a la ciutat de Barcelona, ja que el dilluns serà gris i amb l’arribada de pluges. Més calma després, a partir de dimecres, amb augment de les temperatures en general.

El temps a Tarragona

Cel gris i amb pluges aquest dilluns a la ciutat de Tarragona i fins dimarts a la tarda. Més calma després amb alguns matisos a l’espera de més moviment el cap de setmana. TºC cap amunt a mitjans de setmana.

El temps a Girona

Inici de setmana molt mogut a la ciutat de Girona amb força pluja dilluns i dimarts amb més fresca. Temps més tranquil els dies següents amb algunes excepcions i més calor, a l’espera de possibles canvis a finals de setmana.

El temps a Lleida

Canvi de temps també a la ciutat de Lleida en l’inici de la setmana però amb incertesa. Dilluns hi poden arribar ruixats, però seria sobretot la tarda de dimarts quan més hi podria ploure. Més calma després.

El temps a Sabadell

Pel que fa a la co-capital del Vallès Occidental, el dilluns i dimarts també seran més grisos, frescos i amb pluges intenses, a l’espera de temps més tranquil els pròxims dies i termòmetres cap amunt.

El temps a Terrassa

Finalment, a l’altra co-capital vallesana s’hi espera un temps mogut dilluns amb núvols, més fresca i l’arribada de pluges intenses de cara a dimarts. La situació millora els següents dies però sense fer net amb TºC que pugen de nou.


Comentaris

envia el comentari