Adeu a la calor i temps mogut en la primera setmana de la tardor: Temps a Catalunya del 21 al 27 de setembre

El temps serà clarament més mogut a partir de mitjans de setmana i les temperatures baixaran bruscament de nou

Imatge d'un llamp caient a la muntanya de Montserrat
Les tempestes i l'ambient de tardor aniran a més aquesta setmana | Collmeteo

El temps ha estat molt plàcid aquestes últimes hores amb sol radiant gairebé arreu i només amb alguns ruixats al nord del territori, però tot plegat amb calor que encara ha seguit marcada per ser a finals de setembre. Tot plegat té els dies comptats, ja que, els ruixats i les tempestes de tarda aniran a més i les temperatures començaran un descens que tindrà continuïtat i s'accentuarà a mesura que avanci la setmana. Amb tot, la tardor oficial arriba dimarts, però l'ambient tardorenc encara tardarà un parell de dies en instal·lar-se del tot. Serà a partir de divendres quan l'ambient ja serà de plena tardor i les temperatures d'estiu ja marxaran gairebé fins l'any vinent.

Mapa del temps a Catalunya per aquest pròxim dilluns 21 de setembre del 2020
Previsió de símbols per aquest dilluns a Catalunya | Catalunya Diari

Dilluns 21 de setembre

El primer dia de la setmana i últim de l'estiu, el dilluns 21 de setembre, estarà marcat pels intervals de núvols arreu amb més sol al sud del territori i calor que encara serà la protagonista al centre de la jornada, si bé baixaran una mica les màximes. La majoria se situaran entre els 24ºC i 28ºC, però se superarà lleugerament encara aquesta xifra a Ponent i vall de l’Ebre. A la tarda arribaran bandes de núvols alts i prims per l’oest i s'esperen ruixats de tarda i tempestes a les comarques de Girona, amb temperatures semblants o pugen lleugerament. En aquest sentit, el Servei Meteorològic de Catalunya ha activat avisos per aquesta tarda de dilluns on es poden acumular fins a 20 litres/m² en 30 minuts.

Mapa d'avisos del meteocat per aquest dilluns 21 de setembre del 2020
Els ruixats afectaran qualsevol punt del nord-est, però no estarà plovent tot el dia sense parar | Meteocat

Dimarts 22 de setembre

De cara a aquest 22 de setembre, coincidint amb l'arribada de la tardor a les 15:31h, dimarts arribaran més canvis alguns canvis en forma de més núvols al matí que aniran circulant d’oest a est del territori i que a la tarda donaran pas a més estones de sol i seguirà la dinàmica de ruixats dispersos de tarda afectant a més punts del territori, principalment al Pirineu, Prepirineu i interior, tot i que en principi poca cosa tot plegat. Les temperatures es mantenen molt semblants.

Dimecres 23 de setembre

Pel que fa al dimecres, 23 de setembre, al matí dominarà el sol, però a la tarda arribaran nous intervals de núvols alts i prims d’oest a est. No portaran pluja en general, però obriran la porta a un canvi de temps més contundent els següents dies. Tan sols s’esperen ruixats de tarda al Pirineu i Prepirineu, sobretot al de Girona, amb temperatures semblants o pugen lleugerament.

Dijous 24 de setembre

Els canvis arribaran sobretot a partir del dijous, 24 de setembre, dia que seria força ennuvolat en conjunt. Caurien ruixats febles i dispersos, si bé al tard els xàfecs guanyarien empenta pel sud de Catalunya. De moment, les pertorbacions vindrien de l’Atlàntic, però provocarien vents provinents del mar en alguns moments, cosa que faria augmentar el risc de xàfecs. Les temperatures baixaran ja de forma més clara, sobretot al nord, amb tot Catalunya per sota dels 30ºC.

Divendres 25 de setembre

Divendres, 25 de setembre, seria segurament el dia més mogut de la setmana, amb molts núvols, xàfecs i tempestes de caràcter irregular, principalment a les comarques de Barcelona i Girona. Una situació que haurem d’anar seguint amb atenció, perquè encara queden dies i hi poden haver canvis. Les temperatures baixaran més amb ambient més aviat fresc, màximes de 22ºC a 24ºC. 

Cap de setmana del 26 i 27 de setembre

Finalment, el temps millorarà de cara al cap de setmana del 26 i 27 de setembre, tot i que dissabte encara serà un dia fora mogut amb restes de ruixats i núvols més trencats. Diumenge no farà net, però amb més estones de sol i menys xàfecs. Les temperatures es mantindrien a ratlla en conjunt. No obstant, aquesta situació és força incerta i haurem d’anar seguint amb atenció els possibles canvis, tot depenent del moviment de les borrasques atlàntiques.


Comentaris

envia el comentari