Arriben canvis bruscos a finals d'aquesta setmana: Temps a Catalunya del 24 al 30 d’agost del 2020

La forta calor s'anirà desinflant amb el pas dels dies, a l’espera que els xàfecs vagin a més a mitjans de setmana

Imatge del creixement de núvols de tempesta
Aquest dimarts els ruixats de tarda tornaran a ser els protagonistes a la meitat nord del territori catalຠ| Àngel Galan

La forta calor ha tocat sostre aquest cap de setmana, amb màximes que han fregat, de nou, els 40º a Ponent. Després d'aquest pic, les temperatures es mantindran altes i amb xafogor intensa i nits de mal dormir fins dijous, amb un petit refrescament aquest dilluns, però a partir de dijous el més destacable serà la notable i marcada baixada dels termòmetres amb un ambient més típic de principis de tardor que no pas d'estiu. Tot plegat amb ruixats que aniran a més a partir de mitjans de setmana fora del Pirineu. Tot i això, hi ha forta incertesa sobre l'extensió dels xàfecs, raó per la qual haurem de seguir amb molta atenció l'evolució de la previsió dia rere dia. 

Dilluns 24 d’agost

Pel que fa a la calor, aquest dilluns, 24 d’agost, afluixarà en general. La majoria de màximes es mouran entre els 27ºC i 32ºC, sense arribar ja als 35ºC a cap indret. Tot i això, es mantindrà la xafogor a la costa i nit de mal dormir, de nou, a gran part de Catalunya, baixant només una mica a l’interior. La majoria de mínimes se situaran pel damunt dels 20ºC, sent nit tropical

Mapa del temps a Catalunya per aquest dilluns 24 d'agost del 2020
Previsió de símbols per aquest dilluns a Catalunya | Catalunya Diari

Si ens fixem en l’estat el cel, estarà enteranyinat durant gran part del dia en conjunt, amb el pas d’algunes bandes de núvols combinades amb el sol. Les nuvolades creixeran amb ganes a partir d'aquesta matinada de diumenge a dilluns, amb ruixats i alguna tempesta al voltant de la costa central i, localment, arribant a més zones properes, com ara el Camp de Tarragona. Les nuvolades arribaran al cel de la majoria de comarques al tard, però sense precipitació.

Dimarts 25 d’agost

De cara al dimarts, 25 d’agost, les temperatures pujaran altre cop amb calor i xafogor més pesades altre cop. El sol dominarà amb el pas de bandes de núvols alts i prims, mentre que les nuvolades de tarda seran clarament menys potents i tan sols deixaran algun ruixat al Pirineu, localment amb tempesta.

Dimecres 26 d’agost

Dimecres, 26 d’agost, seguirem sense canvis quant a les temperatures, amb la majoria de màximes al voltant dels 30ºC i seguirà la xafogor i l’ambient pesat en conjunt. Arribaran més intervals de núvols que poden deixar alguna gotellada puntual al matí, mentre que entre la tarda i nit arribaran ruixats i tempestes al Pirineu i Prepirineu de Lleida, localment forts, així com algun xàfec més despistat a Ponent i Ports.

Dijous 27 d’agost

Els canvis seran més marcats de cara al dijous, 27 d’agost. Entrarà la tramuntana al nord de l’Empordà i una mica de mestral a l’Ebre. El temps estarà força més mogut, amb ruixats que poden aparèixer ja des de bon matí a pràcticament qualsevol punt, tot i que les precipitacions més importants s’esperen al Pirineu i Prepirineu, sobretot a la tarda, amb alguna tempesta forta.

Pel que fa a les temperatures, notarem encara més que baixen, amb la majoria de màximes entre els 27ºC i 33ºC, inclús més baixes a zones afectades pels ruixats. La nit també serà de millor dormir lluny de la costa, mentre que al litoral encara estaran pel damunt dels 20ºC, però sense l’ambient tan i tan pesat de les últimes matinades.

Divendres 28 d’agost

El temps empitjorarà més de cara al divendres, 28 d’agost, els núvols aniran a més pel nord-est i Pirineu, on els ruixats i tempestes podrien ser intenses, també arribant a la costa a últimes hores. Les temperatures patiran un brusc descens amb una calor molt moderada en general.

Cap de setmana del 29 i 30 d’agost

Sembla que el cap de setmana del 29 i 30 d’agost, vindrà marcat per un temps cada cop més mogut, especialment dissabte, quan podrien caure més ruixats i tempestes en conjunt a diverses comarques. Les temperatures baixaran encara més, deixant un ambient més típic de principis d'octubre que no pas de finals d'agost. Tot i això, s'haurà d'anar confirmant en pròxims dies.


Comentaris

envia el comentari