Lluita entre la primavera i l’estiu aquesta setmana: Temps a Catalunya del 25 al 31 de maig del 2020

La calor tindrà pujades i baixades al llarg dels dies i el sol i els núvols prims s’aniran combinant, amb ruixats que es concentraran al Pirineu

Imatge d'una sortida de sol al Delta de l'Ebre
El temps serà força plàcid aquesta setmana amb calor que anirà variant | Esteve Fornós

Després de la calorada totalment atípica dels últims dies que s’ha acabat de cop diumenge amb una refrescada més general, aquesta setmana tindrem una petita lluita entre la primavera i l’estiu, ja que la calor tindrà petites pujades i baixades, amb dies menys càlids i d’altres clarament més calorosos, especialment de cara al cap de setmana, quan tindrem segurament els valors més elevats. Hi haurà dies en què la diferència de temperatures entre el dia i la nit serà molt marcada, amb valors primaverals de nit i d’estiu de dia.  

Tot plegat amb sol combinat amb bandes de núvols prims i ruixats de tarda que es concentraran bàsicament al Pirineu. No obstant, dilluns al matí poden caure xàfecs en comarques de Tarragona i Lleida que desapareixeran ràpidament al llarg del dia. Un temps força aprofitable que coincidirà amb l’avançament en el desconfinament a Catalunya i que, per tant, convidarà a sortir més al carrer.

Dilluns 25 de maig

El temps estarà molt canviant aquest primer dia de la setmana amb força intervals de núvols com més a Ponent i al sud. De fet, entre la matinada i el matí poden arribar alguns ruixats a les comarques de Tarragona i Lleida, localment amb tempesta, però tot plegat aniria a la baixa ràpidament. A la tarda tan sols hi haurà xàfecs i tempestes al Pirineu i Prepirineu, potser algun al voltant dels Ports. Els núvols estaran més trencats com més al nord-est i, de fet, a la Costa Brava hi lluirà un bon sol, amb tramuntana al nord de l’Empordà al matí.

Mapa de previsió a Catalunya el 25 de maig del 2020
Mapa de previsió per aquest dilluns | Catalunya Méteo

Pel que fa a les temperatures, es mantindran en la línia del diumenge, és a dir, que la refrescada tindrà continuïtat i les màximes seguiran força contingudes, amb la majoria de valors entre 24º i 29º, xafogor a la costa i nit més fresca també.

Dimarts 26 de maig

De cara al dimarts, 26 de maig, el temps serà molt plàcid i les temperatures pujaran més. El sol dominarà arreu amb tan sols restes de núvols baixos a zones de l’Ebre i de muntanya, mentre que només hi haurà alguns xàfecs de tarda al Pirineu, sobretot al de l’àrea de Lleida. Les màximes se situaran entre els 25º i 30º, localment més altes a Ponent i vall de l’Ebre.

Dimecres 27 de maig

Pel que fa al dimecres, 27 de maig, el temps continuarà força tranquil amb sol, algunes bandes de núvols alts i prims i noves nuvolades de tarda que deixaran ruixats i alguna tempesta al Pirineu i Prepirineu, sobretot al nord de Lleida. El gregal bufarà amb ganes a la tarda a la costa de Barcelona i Girona i la novetat serà que les temperatures reculen una mica respecte al dimarts, però seguirà l’ambient agradable i càlid.

Dijous 28 de maig

Dijous seguirem amb la mateixa tendència de sol, núvols alts i prims i nuvolades que deixaran nous ruixats i tempestes al Pirineu, potser més extensos que dimecres. Les temperatures es mantindran sense grans canvis amb migdies de calor, però la nit serà una mica més fresca que l’anterior.

Divendres 29 de maig

Pocs canvis també de cara al divendres, 29 de maig, dia en què el sol dominarà amb el pas d’algunes bandes de núvols alts i prims i els ruixats de tarda tornaran a aparèixer al Pirineu i Prepirineu, bàsicament al vessant lleidatà, tot i que serien menys extensos que dijous. Les temperatures fan un salt cap endavant amb més calor al migdia amb moltes màximes entre 26º i 31º.

Cap de setmana del 30 i 31 de maig

Els ruixats de tarda sembla que aniran a més de cara al cap de setmana i caurien a tot el Pirineu i Prepirineu, però també arribarien a l’interior del nord-est i, de forma més dèbil i puntual, a altres zones de muntanya del territori, sobretot del prelitoral i als Ports. Força sol a la resta i tindrem les temperatures més altes de tota la setmana, amb fins a 32º o 33º a Ponent i la vall de l’Ebre. Ambient atípicament molt càlid i no es veuen pluges generals per enlloc.

El temps a Barcelona

Temps molt plàcid aquesta setmana a la capital catalana amb força sol, alguns intervals de núvols alts i prims i temperatures que, tot i patir baixades i pujades, seran més aviat càlides al migdia. No s’esperen pluges.

El temps a Tarragona

Algun ruixat el primer dia de la setmana a la ciutat de Tarragona, però el temps dels propers dies serà molt tranquil en general. El sol, els núvols prims i les petites baixades i pujades de les temperatures seran els protagonistes.

El temps a Girona

Setmana molt plàcida la que s’espera també a la ciutat de Girona, amb sol combinat amb alguna tímida banda de núvols alts i prims i temperatures que es mantindran càlides, amb calor que toca sostre el cap de setmana probablement.

El temps a Lleida

Setmana molt tranquil·la a la ciutat de Lleida, tot i que dilluns hi haurà més núvols sense descartar algun ruixat puntual. La resta de dies estaran marcats pel sol, algunes bandes de núvols i calor que toca sostre el cap de setmana.

El temps a Sabadell

Pel que fa a la co-capital del Vallès Occidental, el temps també serà molt plàcid aquesta setmana amb sol, alguns núvols alts i prims i temperatures que es mantindran càlides, especialment el següent cap de setmana.

El temps a Terrassa

Finalment, a l’altra co-capital vallesana s’hi espera un temps molt tranquil amb força sol, alguns núvols prims puntuals i calor que s’accentuarà de cara al cap de setmana. No es veuen pluges per enlloc.


Comentaris

envia el comentari