Torna la calma aquesta setmana, però no durarà gaire: Temps a Catalunya del 28 de setembre al 4 d'octubre

El temps plàcid serà transitori i de cara a finals de setmana arribaran nous canvis

Imatge d'una sortida de sol de cel rogent al Garraf
S'esperen pocs canvis en el temps aquest dimecres | @Ely_Sunsets

Després d'un cap de setmana amb temps gairebé hivernal a molts punts del nord del territori català, el temps vol tranquil.litzar-se durant l'inici d'aquesta primera setmana d'octubre amb sol radiant arreu i calor que tornarà en alguns punts de cara a mitjans de setmana. Les màximes podrien fregar de nou els 26ºC o 27ºC a moltes comarques. Tot i això, les nits ja han quedat tocades i continuaran sent fresques o fredes al Pirineu, deixant clar que ja ens endinsem cap a l'octubre. Tot i això, a finals de setmana arribarà de nou un brusc canvi que complicarà de nou el temps del cap de setmana vinent, però al llarg dels dies vinents, s'haurà de veure quin abast tindrà aquest canvi.

Dilluns 28 de setembre

El primer dia de la setmana, dilluns 28 de setembre, estarà marcat pel sol arreu i només alguns núvols al nord-est i al Pirineu, on no es descarten encara alguns ruixats residuals al vessant nord de la serralada, amb una cota de neu alta ja, per sobre dels 2.500 metres. Les temperatures pujaran clarament al centre de la jornada.

Mapa del temps a Catalunya per aquest pròxim dilluns 28 de setembre del 2020
El sol dominarà en general amb intervals de núvols que seran més abundants com més al nord-est ens trobem | Catalunya Diari

La majoria se situaran entre els 22ºC i els 25ºC, però se superarà lleugerament encara aquesta xifra a Ponent i vall de l’Ebre. A la tarda arribaran bandes de núvols alts i prims pel nord. El vent de mestral seguirà bufant amb ganes a tot el camp de Tarragona i també a les Terres de l'Ebre i és per això que, el Servei Meteorològic de Catalunya manté les alertes per vent al Baix Camp:

Mapa d'avisos del meteocat per aquest dilluns 28 de setembre del 2020
Avisos per vent aquest dilluns: ratxes superiors als 80 km/h al Baix Camp | Meteocat

Dimarts 29 de setembre

De cara al dimarts, 29 de setembre, arriben alguns canvis en forma de més núvols al matí que aniran circulant d’oest a est del territori i que a la tarda donaran pas a més estones de sol. En principi ja no s'esperen ruixats i les temperatures seguiran pujant amb ganes, ja amb valors més típics de setembre a les hores centrals del dia. Les temperatures es mantenen molt semblants.

Dimecres 30 de setembre

Pel que fa al dimecres, 30 de setembre, al matí dominarà el sol, però a la tarda arribaran nous intervals de núvols alts i prims d’oest a est. No portaran pluja en general, però obriran la porta a un canvi de temps més contundent els següents dies. Tan sols s’esperen ruixats de tarda al Pirineu i Prepirineu, sobretot al de Girona, amb temperatures que seguiran pujant lleugerament. Es podrien superar els 28ºC de nou en alguns indrets de l'interior

Dijous 1 d'octubre

Els canvis arribaran sobretot a partir del dijous, 1 d'octubre, dia que seria força ennuvolat en conjunt. Caurien ruixats febles i dispersos, si bé al tard els xàfecs guanyarien empenta pel sud de Catalunya. De moment, les pertorbacions vindrien de l’Atlàntic, però provocarien vents provinents del mar en alguns moments, cosa que faria augmentar el risc de xàfecs. Les temperatures baixaran ja de forma més clara, sobretot al nord, amb tot Catalunya per sobre dels 25ºC altre cop.

Divendres 2 d'octubre

Divendres, 2 d'octubre, seria segurament el dia del canvi de temps, amb molts núvols i primeres pluges pel Pirineu i nord del territori a últimes hores de la jornada. Una situació que haurem d’anar seguint amb atenció, perquè encara queden dies i hi poden haver canvis. Les temperatures baixaran bruscament altre cop amb ambient més aviat fresc, màximes de 18ºC a 22ºC. 

Cap de setmana del 3 i 4 d'octubre

Finalment, el temps serà que serà encara més complicat de cara al primer cap de setmana del 3 i 4 d'octubre. Dissabte encara serà un dia força mogut amb restes de ruixats i núvols més trencats. De nou, amb ventades als dos extrems del territori i temperatures caient en picat de nou. Diumenge no farà net, però amb més estones de sol i menys xàfecs. Les temperatures es mantindrien a ratlla en conjunt, sempre més fresques del normal per l'època. No obstant, aquesta situació és força incerta i haurem d’anar seguint amb atenció els possibles canvis, tot depenent del moviment de les borrasques atlàntiques.


Comentaris

envia el comentari