YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Arriba l'esperada refrescada aquesta setmana, però durarà poc: El Temps a Catalunya del 3 al 9 d'agost

Les temperatures se situaran per sota del que tocaria alguns dies, però a finals de setmana tornarà la calor forta

Nuvolades de tarda des de Balenyà, Osona
Els ruixats i les tempestes reapareixeran al llarg d'aquest inici de setmana, però no arreu | Rosa Tantiñà

Estem a les portes dels dies tradicionalment àlgids d'agost pel que fa a la calor, però la veritat és que després de l'onada de calor d'aquesta setmana passada, aquesta tindrem un gran respir i les temperatures aniran baixant dia rere dia i, tot i que es mantindrà l’ambient d’estiu, la calor serà molt moderada i, inclús, per sota del que tocaria al llarg de dimarts. Tot i que hi haurà alguns dies amb xàfecs, especialment aquest dilluns amb algun aiguat, no es veuen pluges generals a la vista, mentre que de cara al cap de setmana podríem tenir les jornades més càlides d’aquests pròxims dies.

Dilluns 3 d'agost

El temps es complica aquest dilluns, 3 d'agost. Ens passarà una línia frontal que reactivarà els ruixats i les tempestes al litoral i prelitoral durant les primeres hores del dia. A partir de migdia, les nuvolades creixeran amb ganes a punts de muntanya del nord i, al llarg de la tarda, deixaran ruixats i tempestes al Pirineu, Prepirineu, Catalunya Central, prelitoral i al tard poden arribar els xàfecs també al litoral sud de la Costa Brava, tot i que sembla que més desgastats. On més plourà serà entre el Prepirineu i el centre de Catalunya, i al matí, a la costa central on hi haurà alguns aiguats.

Mapa del temps a Catalunya previst per aquest dilluns 3 d'agost del 2020
Previsió de símbols a Catalunya per aquest dilluns | Catalunya Diari

La inestabilitat serà de matinada i primeres hores del matí, però a partir de migdia ja lluirà un bon sol en conjunt, excepte alguns núvols baixos a l’interior de la meitat nord. Durant la tarda, les nuvolades deixaran el cel ennuvolat o més variable a gran part del territori, si bé com més a Ponent i al sud es mantindrà el sol. Algunes tempestes poder ser fortes i anar acompanyades de calamarsa o pedra, raó per la qual el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) ha activat diverses alertes:

Mapa d'avisos a Catalunya per aquest dilluns 3 d'agost del 2020
Avisos activats per intenses tempestes al litoral central al llarg d'aquest matí de dilluns | Meteocat

Tot plegat amb calor i xafogor, però temperatures que baixen una mica més al migdia, amb la majoria de màximes entre els 26ºC i 30ºC, si bé a zones interiors i de les Terres de l’Ebre se situaran entre els 30ºC i 35ºC amb calor moderada en conjunt. Les mínimes es mantindran semblants.

Dimarts 4 d'agost

De cara al dimarts, 4 d'agost, el temps millora, tot i que seguiran creuant bandes de núvols alts i prims i hi haurà alguns núvols baixos en trams de la costa principalment. Les nuvolades de tarda deixaran nous ruixats i alguna tempesta al Pirineu, Prepirineu, però seran menys intensos i extensos que els del dilluns. Les temperatures baixen encara una mica més, especialment les mínimes, amb calor cada cop més moderada i confortable. Vent moderat als dos extrems de Catalunya.

Dimecres 5 d'agost

De cara al dimecres, 5 d'agost, el sol dominarà amb el pas de noves bandes de núvols alts i prims, mentre que les nuvolades en àrees de muntanya deixaran ruixats de tarda al Pirineu i Prepirineu, tot i que més concentrats al de Girona, així com en comarques del nord-est. Temperatures que començaran a pujar, però en general amb la calor a ratlla.

Dijous 6 d'agost

Pel que fa al temps del dijous, 6 d'agost, sembla que vindrà marcat per les temperatures més altes a molts punts de Catalunya, amb màximes que se situaran de nou entre els 30ºC i 35ºC en conjunt, si bé podrien pujar més a la vall de l’Ebre i a Ponent. Un ambient ja més càlid del normal per l’època altre cop. Hi haurà alguns núvols baixos entre Barcelona i Girona, així com algun ruixat de tarda feble al nord-est o al Pirineu, tot i que poca cosa en general.

Divendres 7 d'agost

El temps estaria més mogut de cara al divendres, 7 d'agost, amb més intervals de núvols, algunes gotellades i nous ruixats de tarda al Pirineu, Prepirineu i nord-est que podrien arribar a la mateixa línia de la costa de Barcelona al vespre, tot i que no serien importants. Les temperatures seguiran pujant arreu del territori català.

Cap de setmana del 8 i 9 d'agost

De cara al cap de setmana del 8 i 9 d'agost, el temps estarà marcat pel sol radiant arreu, tan sols alguna gotellada de tarda poc important al Pirineu i temperatures que pugen clarament arreu. Sembla que serien els dies més càlids de la setmana, amb una possible nova onada de calor que ens podria visitar a partir de dissabte.


Comentaris

envia el comentari