URGENT

👉 La Covid no frena i la pressió assistencial als hospitals catalans augmenta

L'estiu no vol acabar de tornar del tot aquesta setmana: Temps a Catalunya del 31 d'agost al 6 de setembre

La forta calor no tornarà els pròxims dies i els xàfecs tornaran a anar a més a mitjans de setmana

Cel mig ennuvolat d'aquest matí de diumenge a La Llacuna
Els pròxims dies farà més sol, però els xàfecs no acabaran de desaparèixer | Andreu Serrano

Les temperatures han tocat fons aquest cap de setmana, amb màximes que han quedat per sota dels 30ºC arreu i, per sota dels 25ºC en la gran majoria de casos. Després d'aquest pic fresc, les temperatures es recuperaran i la xafogor tornarà a la costa, però tot plegat ja dins d'un context amb un ambient més típic de principis de tardor que no pas d'estiu. La calor forta d'estiu ja no tornarà. Tot plegat amb ruixats que aniran a més a partir de mitjans de setmana a molts indrets del nord-est i també al litoral. Tot i això, hi ha forta incertesa sobre l'extensió dels xàfecs, raó per la qual haurem de seguir amb molta atenció l'evolució de la previsió dia rere dia. 

Dilluns 31 d’agost

Pel que fa a la calor, aquest dilluns, 31 d’agost, seguirà molt a ratlla en general. La majoria de màximes es mouran entre els 24ºC i els 28ºC, sense arribar ja als 30ºC a gairebé cap indret. Tot i això, es mantindrà la xafogor a la costa, però les nits ja no seran de mal dormir. La majoria de mínimes se situaran pel sota dels 20ºC a tot Catalunya. L'ambient serà fred a primeres hores a l'interior del territori, en alguns casos, per sota dels 10ºC. 

Mapa del temps a Catalunya per aquest pròxim dilluns 31 d'agost del 2020
Aquesta setmana farà més sol, però els ruixats no acabaran de desaparèixer | Catalunya Diari

Si ens fixem en l’estat el cel, estarà enteranyinat durant gran part del dia en conjunt, amb el pas d’algunes bandes de núvols combinades amb el sol. Les nuvolades creixeran amb ganes a partir d'aquesta matinada de diumenge a dilluns, amb ruixats i alguna tempesta al voltant de la costa central i, localment, arribant a més zones properes, com ara el Camp de Tarragona. Les nuvolades arribaran al cel de la majoria de comarques al tard, però sense precipitació.

Dimarts 1 de setembre

De cara al dimarts, 1 de setembre, les temperatures pujaran altre cop amb més calor. El sol dominarà amb el pas de bandes de núvols alts i prims, mentre que les nuvolades de tarda tornaran a ser les protagonistes a molts indrets del prelitoral i l'interior del territori català. Descarregaran de nou ruixats i tempestes que podrien afectar a molts punts, puntualment poden ser forts i acompanyats de nou amb calamarsa o pedra localment.

Dimecres 2 de setembre

Els canvis seran més marcats de cara al dimecres, 2 de setembre. Entrarà la tramuntana al nord de l’Empordà i una mica de mestral a l’Ebre. El temps estarà força més mogut, amb ruixats que poden aparèixer ja des de bon matí a pràcticament qualsevol punt, tot i que les precipitacions més importants s’esperen al Pirineu i Prepirineu, sobretot a la tarda, amb alguna tempesta forta.

Pel que fa a les temperatures, notarem encara més que baixen, amb la majoria de màximes entre els 25ºC i 30ºC, inclús més baixes a zones afectades pels ruixats. La nit també serà de millor dormir lluny de la costa, mentre que al litoral estaran altre cop pel damunt dels 20ºC, però sense l’ambient tan i tan pesat de la setmana passada.

Dijous 3 de setembre

Dijous, 3 de setembre, pujaran clarament les temperatures, amb la majoria de màximes al voltant dels 28ºC als 32ºC, amb xafogor més pesada en conjunt. Arribaran més intervals de núvols que poden deixar alguna gotellada puntual al matí, mentre que entre la tarda i nit arribaran ruixats i tempestes al Pirineu i Prepirineu de Lleida, localment forts, així com algun xàfec més despistat a Ponent i Ports.

Divendres 4 de setembre

El temps millorarà més de cara al divendres, 4 de setembre, els núvols aniran a menys i gairebé no hi haurà ruixats i tempestes. Les temperatures patiran un brusc ascens amb una calor molt més intensa altre cop, ambient d'estiu.

Cap de setmana del 5 i 6 de setembre

Sembla que el cap de setmana del 5 i 6 de setembre vindrà marcat per un temps cada cop més mogut, especialment dissabte, quan podrien caure més ruixats i tempestes en conjunt a diverses comarques. Les temperatures baixara altre cop, deixant un ambient més típic de setembre que no pas de finals d'agost. Tot i això, s'haurà d'anar confirmant en pròxims dies. 


Comentaris

envia el comentari