La primavera torna a deixar molt tocat l’hivern: Temps a Catalunya la setmana del 9 al 15 de març de 2020

Les temperatures aniran pujant a mesura que avanci la setmana i no es descarten valors superiors als 25ºC de cara a dimecres a molts indrets de ponent i l'Ebre

Sortida de sol encesa des de l'Alt Penedès
El cel patirà pocs canvis aquests propers dies | Fran Lorenzo

Aquesta setmana vindrà caracteritzada per un temps completament estable a tot el territori català, excepte al Pirineu, on les cues de fronts atlàntics, deixaran febles precipitacions alguns dies. L'aspecte que destacarà més d'aquesta setmana, és que de cara a dimecres i sobretot dijous, podriem assolir les temperatures més elevades del que portem d'any amb valors que, a l'interior, seran més pròxims a l'estiu que no pas a la primavera. 

Dilluns 9 de març

Una nova línia frontal atlàntica ens creuarà al llarg de la jornada, però amb més pena que no pas glòria i només ho notarem en forma d'un increment dels núvols alts i núvols baixos més compactes entre Barcelona i Girona de cara a la tarda, on no es descarten alguns ruixats febles. Al Pirineu també arribarà una nova nevada, que afectarà sobretot el vessant nord, menys abundant que la de divendres. El pas del front també farà que les temperatures màximes quedin lleugerament més curtes amb molts valors per sota dels 20ºC.

Mapa del temps del Catalunya Diari
Previsió de símbols per aquest pròxim dilluns 9 de març | Catalunya Diari

D'altra banda, la tramuntana i el mestral tornaran a enfortir-se als dos extrems del país amb ratxes fortes a útimes hores del dia. Les temperatures baixaran lleugerament a últimes hores de la jornada amb l'entrada del vent del nord, però aquest descens no tindrà continuïtat en jornades posteriors.

Dimarts 10 de març

Dimarts s'inciarà un augment de les temperatures a l'interior que tindrà continuïtat en dies posteriors i ens portarà fins a valors de primavera avançada. Aquest dimarts ja es podrien fregar els 22-24ºC a l'interior del país i l'Ebre, amb un ambient més fresc al litoral, encara amb valors al voltant dels 20ºC.

D'altra banda, el vent del nord desapareixerà per complet. La nit de dimarts a dimecres serà clarament menys freda que la de dilluns a dimarts. El cel es mantindrà serè durant tota la jornada amb el permís d'alguns núvols alts que no faran la guitza.

Dimecres 11 de març

El sol dominarà arreu durant tota la jornada amb un dia radiant. A primeres hores del matí, ja notarem com els valors matinals són poc freds i atípics per l'època, però és que a mesura que avanci la jornada, notarem com el termòmetre supera els 18-20ºC amb facilitat.

Tant a l'interior com a les terres de l'Ebre, els valors es podrien acostar als 25ºC. És a dir, una jornada de maig o juny pràcticament, tot i ser a principis de març. Val a dir, però, que aquestes temperatures tant elevades no tindran continuïtat gaires dies més.

Dijous 12 de març

Seguirem amb un ambient molt atípic i càlid per les dates. Seguirà dominant el sol a tot el territori, però no es descarta que a la façana marítima, es puguin formar algunes boires litorals fruït de la mateixa calor. 

Tot i que seguirà fent sol arreu, arribaran alguns núvols alts i prims, però les temperatures seran encara més elevades que dimecres. Serà el dia més càlid de l'any a molts indrets de l'interior i especialment, al pla de Lleida i a les terres de l'Ebre, on es podrien acostar als 26 o 27ºC als indrets més càlids. A la costa, l'entrada de marinades mantindrà el termòmetre a ratlla i difícilment es passarà dels 20ºC, i si entra la boira, els valors quedaran clarament per sota d'aquesta marca.

Divendres 13 de març

La cua d'un front atlàntic ens podria portar una jornada amb més núvols, algunes precipitacions al Pirineu i una normalització de les temperatures, els valors màxims quedarien al voltant dels 20ºC a l'interior i a la costa, ja no s'hi arribarà.

La majoria de registres ja marcaran valors d'entre 16 i 18ºC. Temperatures ja més normals per l'època. Si els mapes tenen raó, fins i tot podriem tenir alguns ruixats, a l'interior de les comarques de Girona i nord de Barcelona, però tot plegat anecdòtic.

Cap de setmana del 14 i 15 de març

El pronòstic encara és incert, però els mapes del temps d'aquest diumenge ens indiquen un cap de setmana amb un dissabte amb força sol, però més fresca en general i en canvi, un diumenge amb més núvols, algunes nevades al Pirineu i temperatures que tornarien a recular.

El temps a Barcelona

Dilluns plàcid a la capital catalana amb força sol que es veurà tan sols entelat en alguns moments pel pas de bandes de núvols alts i prims i més núvols a la tarda, quan no es descarta alguna gota. Fred de nit però temperatures més altes al migdia.

El temps a Tarragona

La calma també dominarà gran part del dia a la ciutat de Tarragona, però el vent intens dels últims dies tornarà a últimes hores de la jornada. Sol esmorteït en alguns moments per núvols alts i prims i màximes més altes.

El temps a Girona

Pel que fa a la ciutat de Girona, sol mig entelat a estones pel pas de bandes de núvols alts i prims. A la tarda augmentaran els núvols i no es descarta alguna gota. Fred a primera hora però màximes cap amunt.

El temps a Lleida

Molta bonança també a la ciutat de Lleida aquest dilluns, amb l’arribada de diverses bandes de núvols alts i prims i temperatures màximes més altes. Primeres hores encara força fredes i vent de cerç al migdia.

El temps a Sabadell

Pel que fa a la co-capital del Vallès Occidental, el temps també serà força plàcid amb sol combinat amb alguns núvols, fred a primeres hores i màximes més altes en conjunt.

El temps a Terrassa

Finalment, a l’altra co-capital vallesana s’hi espera un dilluns molt tranquil amb sol combinat amb bandes de núvols  i temperatures que remunten més al migdia. Fred a primeres hores.


Comentaris

envia el comentari