App GRATIS:

📱Les teves notícies preferides ara a un click, baixa't gratis l'App de Catalunya Diari clicant aquí. T'ESPEREM!

Molt bones notícies per la revetlla de Sant Joan aquesta setmana: Temps a Catalunya del 22 al 28 de juny

L’estiu ha vingut per quedar-se i cada dia la calor serà una mica més intensa en una setmana marcada per les festes populars

Imatge d'una foguera de Sant Joan
El temps serà plenament estiuenc i plàcid durant la revetlla de Sant Joan | Arxiu

L’estiu ha arribat aquest cap de setmana i ho ha fet per la porta gran, ja que el temps ha canviat radicalment amb sol i calor intensa arreu del territori. De cara a la propera setmana, la primera de la nova estació, sembla que aquesta tendència es consolidarà, amb termòmetres que no pararan de pujar amb les pluges ben lluny de casa. Tot plegat garantirà una revetlla de Sant Joan i el posterior dia festiu molt plàcids i estiuencs.

Dilluns 22 de juny

El primer dia de la setmana, 22 de juny, vindrà marcat pel sol radiant a la majoria de comarques. Tan sols hi haurà alguns núvols baixos matinals a la costa i a punts del nord-est, mentre que a la tarda creixeran nuvolades al Pirineu que, a tot estirar, deixaran alguna gotellada aïllada, res a veure amb els aiguats del dissabte.

La calor es manté similars o puja una mica a la costa. Màximes d’entre 27º i 32º en conjunt, més altes a Ponent i l’Ebre, on es poden fregar els 35º. Al litoral i al Pirineu es quedaran entre 24º i 28º, però amb xafogor marcada a prop del mar. Vent als dos extrems del territori al matí.

Mapa de previsió a Catalunya el 22 de juny del 2020
Mapa de previsió per aquest dilluns | Catalunya Méteo

Revetlla de Sant Joan

De cara al dimarts, 23 de juny, tornarem a repetir el mateix patró de temps amb sol i calor intensa que, inclús, serà una mica més pesada, així com la xafogor. Tot plegat serà el preludi d’una revetlla de Sant Joan molt plàcida en conjunt, garantint podent fer sopars a l’exterior de casa. Les temperatures seran entre suaus i càlides al vespre, tendint a fer més fresca a la nit i matinada. Temps típic per l’època. Tan sols a la tarda es pot escapar alguna gotellada al Pirineu.  

Dia de Sant Joan

El dimecres, 24 de juny, és dia de Sant Joan festiu a tot Catalunya, i tornarà a ser una jornada molt plàcida marcada pel sol i la calor arreu. Dia ideal per anar a platges, fer excursions o àpats a l’exterior. No obstant, a la tarda sembla que hi haurà més ruixats i tempestes al Pirineu i Prepirineu, podent arribar també a punts del nord de la Catalunya Central. Poca cosa en general. Les màximes superaran fàcilment els 30º a gran part de l’interior, amb ambient tòrrid a Ponent i vall de l’Ebre, on es rondaran els 35º.

Dijous 25 de juny

De cara al dijous, 25 de juny, el temps no es mourà pràcticament ni una coma, segurament amb una mica de calor. El sol dominarà en conjunt amb gran part de l’interior  pel damunt dels 35º. Tan sols hi haurà algunes nuvolades de tarda al Pirineu amb ruixats aïllats.

Divendres 26 de juny

Pocs canvis també de cara al divendres, 26 de juny, amb sol que continuarà i calor i xafogor de ple estiu arreu. La majoria de màximes se situaran entre els 27º i 32º, clarament més altes a Ponent, vall de l’Ebre i, segurament, zones interiors com el Bages, podent arribar als 35º. Possibles ruixats de tarda aïllats al Pirineu.

Cap de setmana del 27 i 28 de juny

Finalment, sembla que el cap de setmana estarà marcat per l’arribada d’un front desgastat provinent de l’Atlàntic que farà que, entre dissabte i diumenge, els núvols vagin a més i els ruixats i tempestes apareguin a molts punts de l’interior, Pirineu i Prepirineu, difícilment a la costa. La calor, la xafogor i l’ambient plenament estiuenc continuaran.


Comentaris

envia el comentari