IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Nous canvis a la vista, però últim tram de Setmana Santa força plàcid: Temps a Catalunya del 10 al 13 d’abril

Els intervals de núvols apareixeran més entre dissabte i dilluns, però amb pocs ruixats fora del Pirineu. La setmana vinent serà molt més moguda

Imatge d'un cel amb nuvolades de tarda
Els intervals de núvols aniran a més | Àngel Galán

El temps continuarà força plàcid aquest últim tram d’una Setmana Santa molt estranya a causa del confinament a causa de la pandèmia del coronavirus. No podrem gaudir de platges ni passejos per la muntanya, per exemple, però el temps acompanyarà força per dur a terme activitats als balcons, terrasses o jardins de casa nostra. Entre dissabte i dilluns hi haurà més intervals de núvols inofensius amb pocs xàfecs fora del Pirineu, mentre que la setmana vinent es presenta molt més moguda. 

Divendres Sant

Aquest divendres Sant, dia 10 d’abril, estarà marcat per un temps molt plàcid arreu de Catalunya. Tan sols hi haurà alguns núvols baixos o boires al matí en trams de la costa i fondalades interiors, mentre que arribaran algunes bandes de núvols alts i prims a la meitat sud del territori. Es repetiran les nuvolades de tarda al Pirineu i Prepirineu amb alguns ruixats, sobretot al sector de Lleida, localment amb tempesta.  

Pel que fa a les temperatures, es mantindran molt similars a les de dijous o, localment, pujaran encara una mica més, especialment a l’interior. La majoria de màximes se situaran entre els 17º i 22º, sense descartar algun 23º o 24º puntual. Fred molt moderat de nit amb mínimes de 7º a 12º al litoral, de 4º a 9º al prelitoral i entre 2º i 7º a la resta.

Mapa de previsió a Catalunya el 10 d'abril del 2020
Mapa de previsió per aquest divendres | Catalunya Méteo

Dissabte 11 d’abril

Si ens fixem en el dissabte 11 d’abril, el temps vindrà marcat per un augment dels intervals de núvols, especialment al sud i oest de Catalunya. Cel entre poc i mig ennuvolat, si bé els núvols seran puntualment més abundants a Ponent, on poden arribar alguns ruixats febles a la tarda. També hi haurà xàfecs de tarda al Pirineu, Prepirineu i àrea dels Ports. En definitiva, una dinàmica molt primaveral amb pocs canvis en les temperatures. Dia per aprofitar als exteriors de casa nostra.

Mapa de previsió a Catalunya l'11 d'abril del 2020
Mapa de previsió pel dissabte | Catalunya Méteo

Diumenge 12 d’abril

De cara al diumenge de Resurrecció, 12 d’abril, seguirem amb la mateixa tendència de sol i intervals de núvols combinats, sense pluja enlloc més enllà de les tamborinades de tarda al Pirineu i punts del Prepirineu, que es tornaran a repetir una jornada més. Ambient molt suau o càlid al migdia en un dia, de nou, aprofitable.  

Mapa de previsió a Catalunya el 12 d'abril del 2020
Mapa de previsió pel diumenge | Catalunya Méteo

Dilluns de Pasqua

Pel que fa al dilluns de Pasqua, el dia 13 d’abril i festiu a Catalunya, les famílies no es podran reunir enguany per gaudir plegats de les mones de Pasqua, però el temps viurà alguns canvis. El cel es mantindria força semblant fins al migdia, però les nuvolades de tarda arribarien a més punts i caurien xàfecs fora del Pirineu, especialment al nord-est i a zones de muntanya. Al vespre augmentarien els núvols a la costa de Barcelona i Girona amb alguns plugims. Temperatures que es mantindran força semblants.

Canvis a la vista

De cara a la propera setmana, l’anticicló s’enretira de nou i tindrem nous fronts atlàntics que faran que el temps estigui ben mogut. Sembla que entre dimarts i divendres podríem tenir ruixats dispersos en força comarques, inclús amb una possible regada general a tot Catalunya. Un extrem que encara s’haurà d’anar concretant i que no comportaria canvis destacables en les temperatures. En definitiva, un temps 100% primaveral normal per l’època. 

El temps a Barcelona

Temps força tranquil a la ciutat de Barcelona aquest últim tram de Setmana Santa. Hi haurà més intervals de núvols a partir de dissabte que es combinaran amb el sol. No es descarta algun ruixat molt feble dilluns amb TºC semblants.

El temps a Tarragona

Calma també en el temps a la ciutat de Tarragona aquests propers dies, si bé els intervals de núvols aniran a més amb cel més variable, en principi sense més conseqüències. Temperatures sense canvis.

El temps a Girona

Situació força tranquil·la també a la ciutat de Girona els següents dies. El sol dominarà, tot i que a partir de dissabte o diumenge el cel serà cada cop més variable. No es descarta algun ruixat el dilluns de Pasqua.

El temps a Lleida

Els núvols aniran a més a la ciutat de Lleida els propers dies amb un cel més variable o mig ennuvolat a partir de dissabte especialment. No es descarta algun plugim o ruixat feble. Temperatures semblants.

El temps a Sabadell

Pel que fa a la co-capital del Vallès Occidental, calma absoluta també en el temps amb sol però més intervals de núvols a partir del cap de setmana. No es descarta algun ruixat feble i aïllat dilluns.

El temps a Terrassa

Finalment, a l’altra co-capital vallesana també hi haurà un temps molt tranquil aquests propers dies. Tan sols hi haurà alguns intervals de núvols més a partir de dissabte o diumenge i algun ruixat molt aïllat dilluns. TºC molt suaus al migdia.


Comentaris

envia el comentari