rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

VOTA A L'ENQUESTA

Quin partit triaràs el 28-A?

ÚLTIMA HORA

Pedro Sánchez acudirà als debats electorals de RTVE i Atresmedia

URGENT

Una dona de 37 anys, agredida i violada a Barcelona

El temps es complica pel pont de Maig

Els xàfecs reapareixeran i les temperatures iniciaran un clar descens
Imatge de l'arc de Sant Martí. | Joan Pons.

 

L'ambient pre-estiuenc sembla que té els dies comptats. Després de tants dies seguits de bonança i ambient calorós, el temps tendirà a inestabilitzar-se de cara al pont de Maig i això ho notarem sobretot amb l'aparició de xàfecs irregulars a moltes comarques i un descens progressiu però clar dels termòmetres que farà que tinguem valors més primaverals o inclús per sota de la mitjana. Els dies més inestables seran dissabte a la tarda, diumenge i dimarts, mentre que dilluns hi haurà una petita treva amb força estones de sol, segons els mapes actuals. 

 

Tornen les precipitacions

Els ruixats seran irregulars i poden caure a qualsevol punt a partir de dissabte a la tarda, si bé els més destacables s'esperen a les comarques interiors i al Pirineu. Localment poden anar acompanyats de tempesta i de calamarsa. Tot plegat farà que el cel estigui mig ennuvolat la majoria de dies, si bé el dia més assolellat s'entreveu que serà dilluns. No obstant, encara queden dies i s'haurà d'anar seguint l'evolució dels mapes meteorològics per confirmar aquests canvis.

Adéu a la calor

El descens dels termòmetres es notarà arreu i, en general, serà d'entre 3 i 7 graus de cara a diumenge en comparació a l'inici d'aquesta setmana. La majoria de màximes es mouran entre els 15 i els 19 graus l'últim tram del pont i la davallada més marcada serà al Pirineu, on les temperatures poden arribar a caure fins a 10 graus.

 

Nou descens de la cota de neu

Aquest canvi de temps, marcat per l'arribada d'un embossament d'aire fred, també vindrà acompanyat d'una clara baixada de la cota de neu al Pirineu. A partir de diumenge, es preveu que els xàfecs en aquesta zona puguin ser en forma de neu per sota dels 2.000 metres. De fet, la cota es mourà entre els 1.500 i els 1.700 metres en general a tota la serralada.