El temps millora aquest cap de setmana però no acaba de fer net

Alguns ruixats encara cauran a punts de la costa i del nord-est, mentre que a Ponent i Tarragona hi dominarà el sol amb calor moderada en general

El temps no acaba de fer net aquest cap de setmana d’inici de setembre. Els models meteorològics discrepen sobre el pronòstic per dissabte i diumenge, però tot sembla indicar que alguns ruixats, en general febles, no acabaran de marxar de punts de la costa i també entre les comarques del nord de Barcelona i de l’interior de Girona. Seran xàfecs puntuals i en moments concrets del dia, així que ni molt menys esperem un dissabte i un diumenge desaprofitables. Tot plegat amb calor moderada a tot Catalunya. 

Els intervals de núvols baixos no acabaran de marxar de molts trams de la costa, sobretot del nord de la de Tarragona cap amunt, així com de les comarques de Barcelona, Girona i Pirineu, on el sol es combinarà amb aquestes restes de núvols. En canvi, quan més a Ponent i a Tarragona dominarà clarament el sol amb ambient més estiuenc. 

Alguns models marquen que diumenge podria ser un dia assolellat a pràcticament arreu, però la majoria de mapes discrepen en aquest sentit. Pel que fa al vent, el mestral encara bufarà dissabte al matí  de forma moderada a les Terres de l’Ebre i sud del Camp de Tarragona, amb tendència a desaparèixer, mentre que la tramuntana bufarà dissabte a l’Empordà i marxarà diumenge. 

Mapes de previsió per aquest cap de setembre
Mapes de previsió per aquest cap de setembre | Catalunya Méteo

Restes de ruixats

Tant dissabte com diumenge, sembla que a primera i última hora, així com de matinada, podran seguir apareixent alguns ruixats febles en trams de la costa i prelitoral, sobretot entre el nord de la Costa Daurada i sud de la Costa Brava. Durant el dia sembla que pràcticament no en quedarà cap.

Pel que fa a les tardes, cauran alguns ruixats a punts de l’interior de Girona i del nord de les comarques de Barcelona, localment amb alguna tempesta. En general seran xàfecs dispersos i poc importants, sense descartar algun ruixat intens. També en poden caure alguns de més aïllats en algun punt del Pirineu i del prelitoral.

Els intervals de núvols no acabaran de marxar d'alguns punts
Els intervals de núvols no acabaran de marxar d'alguns punts | MeteoMoià

 

Calor moderada tot el cap de setmana

Si ens fixem en les temperatures, es mantindran similars amb calor moderada arreu. En general, la majoria de màximes es mouran entre els 25º i els 30º, mentre que a Ponent i a l’interior de les Terres de l’Ebre poden pujar puntualment fins els 33º. Estiu molt contingut amb màximes inclús més baixes al Pirineu.

Pel que fa a les mínimes, les nits seran de bon dormir a pràcticament to el país. De fet, farà fresca i tot a l’interior i al prelitoral, on puntualment es podrà baixar dels 15º. Al Pirineu inclús es pot baixar dels 10º, mentre que tan sols en trams de la costa es poden superar lleugerament els 20º  però amb menys xafogor.

Propera setmana

De cara a la propera setmana, segueix la incertesa en el pronòstic, ja que tot indica que seguirem amb un temps insegur amb sol i núvols i ruixats que podran caure en alguns punts, especialment de l’interior i muntanya, tot i que dimarts podrien arribar a més llocs. Tot plegat amb temperatures que no variaran gaire. Una situació incerta que haurem d’anar seguint amb molta atenció per veure com evoluciona dia rere dia.