YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Un terratrèmol d’1,8 sacseja lleugerament la Catalunya Central de nit

El sisme no ha provocat danys i ha estat percebut molt lleugerament a prop de l'epicentre

Imatge d'un sismògraf detectant un terratrèmol
La sacsejada ha estat més aviat modesta i ha estat poc percebuda per la gran majoria de la població | Arxiu

Un terratrèmol d’intensitat 1,8º a l’escala de Richter ha sacsejat lleugerament aquesta passada nit la Catalunya Central, però especialment entre el nord del Bages i el sud del Berguedà. La sacsejada va tenir lloc a les 21:21h de la nit d'aquest passat dimarts, 23 de febrer. L’epicentre del sisme s'ha donat entre Navàs, Súria i Balsareny, a les Vilaredes, a l'altura del Serrat de la Muga i a tocar de la carretera BP-4313, una mica més al sud de la frontera comarcal entre el Bages i el Berguedà i no ha estat percebut per la gran majoria de població, però si lleugerament a la zona més pròxima a l'epicentre, mentre que en aquestes dues comarques catalanes tampoc hi ha constàncies de danys personals ni materials, segons informa en un comunicat l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC).

És la Catalunya Central una zona de terratrèmols?

La zona de la Catalunya Central, no és gaire propensa a tenir terratrèmols, però en canvi a mesura que entrem al Pirineu, del Berguedà cap al nord, la cosa ja canvia. Podríem dir que aquest sisme ha estat al límit fronterer on comença la zona més activa de sismes de l'eix pirinenc. En aquest cas, els terratrèmols acostumen a ser també de baixa intensitat, sovint sense ser percebuts, però, de tant en tant, algun dels sismes són més intensos i poden arribar a causar alguns danys materials, tot i que fa molt temps que no es recorda cap situació de danys personals. 

De fet, un dels sismes més notoris dels darrers dos anys va tenir lloc el passat dia 3 d’abril de l’any 2019. En aquella ocasió, el terratrèmol va tenir epicentre a prop de la Seu d’Urgell i va ser d’una intensitat força important, de 4,3 graus. En aquella ocasió, la sacsejada va ser tan intensa que es va arribar a sentir a tota l’àrea de Barcelona i, fins i tot, a diverses comarques de Tarragona. Es va tractar d’un sisme força general i, malgrat que no va causar danys materials, va provocar un gran ensurt a milers de persones que van veure com, a molts quilòmetres de distància, es movien cadires i objectes dels prestatges de casa, especialment a les plantes més elevades dels edificis.


Comentaris

envia el comentari