Última hora: Un terratrèmol de 3,6 sacseja diversos punts de Catalunya aquest divendres

El sisme ha tingut el seu epicentre al municipi de Riudarenes i s’ha notat especialment a la Selva i Gironès, però també en altres zones gironines i de Barcelona

Pràcticament ningú va detectar el terratrèmol | Arxiu

Un terratrèmol d’intensitat 3,6 a l’escala de Richter ha sacsejat les comarques de Girona i punts de Barcelona aquest divendres, 8 de maig, a les 14:47h de la tarda, segons informa l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC). El seu epicentre ha tingut lloc al nord-oest del municipi de Riudarenes, a la Selva, i el moviment de terres s’ha deixat sentir amb claredat especialment en aquesta comarca i al Gironès. Molts han estat els ciutadans de la zona que han notat la tremolor, però per ara no consten danys personals ni materials. 

On més s’ha notat és al centre de la Selva, però, més enllà de la zona més afectada pel sisme, també hi ha altres comarques de Girona i del nord de Barcelona que han percebut més feblement el moviment de terres. En concret, i a part del Gironès, municipis del Maresme (especialment la zona nord), del Vallès Oriental, Osona, Garrotxa, Pla de l’Estany, Baix Empordà, el Moianès i, inclús, el sud de l’Alt Empordà i extrem est del Vallès Occidental haurien notat la tremolor. Inclús algunes persones comenten a les xarxes socials que la tremolor s'hauria notat també de forma molt local a punts de l'àrea de la ciutat de Barcelona, al Bages o al Solsonès. El telèfon d'emergències 112 ha rebut diverses trucades amb relació al sisme:

Segons alguns testimonis, municipis com Tordera, Blanes, Girona, Sils, Santa Coloma de Farners, Anglès, Llagostera, Esplugues de Llobregat, Sant Feliu de Buixalleu, Montgat, Pineda de Mar, Vilassar de Mar o Cales de Malavella, entre d’altres, han sentit com el terra tremolava poc abans de les tres de la tarda d’aquest divendres. «Ha estat com si un cop de vent tanqués de cop una porta de fusta i tremolés tota la casa durant uns instants», ha explicat al ‘Catalunya Diari’ un testimoni des de Llagostera, al Gironès. Aquestes han estat algunes de les reaccions a Twitter:


Comentaris

envia el comentari