Una tromba d’aigua s’emporta un autobús escolar a Jordània

Provisionalment, hi ha una vintena de morts, la majoria són nens, i més de 16 persones desaparegudes

Jordània pateix el pitjor temporal en anys i lamentablement hi han hagut víctimes en una excursió escolar
Jordània pateix el pitjor temporal en anys i lamentablement hi han hagut víctimes en una excursió escolar | AFP

Aquesta nit passada de dijous, un temporal molt dur de pluges torrencials ha escombrat Jordània fins les costes del mar Mort. Aquests aiguats han provocat moltes incidències a la capital i a una àrea turística d’aigües termals a la costa d'aquest mar tan salat.

Segons informa Reuters, hi hauria una vintena de morts, la majoria són nens que viatjaven amb autobús durant una sortida escolar. També hi ha més víctimes localitzades a les termes de Zara Maeen. No hi ha encara dades oficials dels desapareguts però es calcula almenys 16.

Es culpabilitza la causa de la tragèdia escolar a una sobtada crescuda dels barrancs que conflueixen a la zona turística de les fonts termals de Zara Maeen, al sud del mar Mort. Després de conèixer l'accident, el Govern de Jordània va iniciar una operació de rescat que ha involucrat equips militars, bussos marins i la defensa civil. La situació era tan greu, que l'Estat va demanar ajuda a l'exèrcit d'Israel, que han enviat helicòpters per participar en la recerca i el rescat.

El govern prepara una investigació per probable imprudència a la causa de l’accident

Provisionalment, hi ha una vintena de morts, 37 ferits i més de 16 desapareguts
Provisionalment, hi ha una vintena de morts, 37 ferits i més de 16 desapareguts | Reuters

 

Mentre els equips d’emergència segueixen treballant per trobar supervivents de l’autobús, on hi havia 43 alumnes i els seus professors, els cossos de rescat han intervingut també a una zona de hotels termals i n’han rescatat 37 persones que pateixen ferides de diferent gravetat.

Al mateix temps, un portaveu del Ministeri d’Educació del govern jordà ha comunicat a les agencies locals que s’investigaran els motius per a que els responsables del col·legi van realitzar l’excursió, malgrat les alertes d’intenses pluges que el servei meteorològic havia emès.

Pluges torrencials i inundacions a tot el país

La resta de les víctimes causades pel temporal són grups d'excursionistes que passaven la tarda a la zona del mar Mort, a la vigília d'una jornada festiva. A més, un pont ha col·lapsat a la regió per les fortes riuades.

Tot el país ha patit el temporal de pluja, que va colpejar també Amman, la capital, i ciutats com Madaba. En senyal de dol la bandera nacional s'ha baixat a mig pal, mentre l'opinió pública i els polítics comencen a plantejar dubtes sobre la preparació dels serveis nacionals d'emergència per fer front a un desastre d'aquesta gravetat.


Comentaris

envia el comentari