Torna l'ambient fred a les comarques catalanes

Les temperatures baixaran entre dijous i divendres, especialment a la nit
Les temperatures baixaran clarament a mitjan setmana. | cedida

 

Després d'una Setmana Santa amb temps molt estable i unes temperatures molt agradables, aquests dies hi haurà una clara davallada de les temperatures, especialment entre dijous i divendres, i s'hauran de tornar a treure les jaquetes a primeres hores del dia a moltes comarques.

Una massa d'aire fred procedent del nord d'Europa afectarà Catalunya a mitjan setmana. Les temperatures baixaran clarament a totes les comarques i ens plantarem amb valors entre 2 i 5 graus per sota de les temperatures normals per l'època. La baixada de les temperatures es notarà especialment durant les nits. Aquest canvi en les temperatures i l'arribada de la massa més freda també farà augmentar els núvols. Durant la tarda d'avui dimarts poden acabar descarregant alguns xàfecs a punts del Pirineu i del Prepirineu. Demà dimecres a primera hora del matí, els núvols seran abundants a les comarques de Tarragona i també al sud de Lleida i Barcelona, on no és impossible que acabi havent-hi algun plugim feble. Tot i així aquest canvi de temps acabarà deixant poques precipitacions.

 

Les nits més fredes s'esperen entre dijous i divendres. Les temperatures mínimes baixaran fins als -4 o -6 °C a moltes valls del Pirineu i entre els -2 i -4 °C a les comarques del Prepirineu. Atenció perquè de forma molt feble pot acabar glaçant en algunes fondalades interiors, punts del Solsonès, la Segarra, Berguedà, nord del Bages, o fins i tot a l'Anoia o la Conca de Barberà. A les comarques de la costa les nits també seran sensiblement més fresques i les temperatures baixaran fins als 5 o 6 °C a molts sectors la nit de divendres. Tot i que es notarà menys, les temperatures diürnes també baixaran i amb prou feines s'arribarà als 18 o 19 °C a les comarques de Ponent, res a veure a les temperatures que hem tingut aquesta Setmana Santa.

🔴 Ara pots rebre els avisos del tall de carreteres al teu correu. Fes clic aquí!

Comentaris