ALERTA SANITÀRIA CORONAVIRUS:

🚨 T'enviem gratis al mòbil les alertes oficials, infectats, mesures de prevenció del Coronavirus a Catalunya. CLICA AQUÍ i estigues informat al moment!!

Un impressionant tornado provoca l’accident d’un autobús amb 39 passatgers a Romania

Durant la tarda de dimarts un esfereïdor tornado va recórrer els camps del municipi de Calarasi, al sud-est del país, fent bolcar un autobús i deixant moltes fotografies
Imatge del brutal tornado que va sorprendre els habitants de Calarasi | @severeweatherEU

 

Un gegantí i potent tornado ha sorprès la passada tarda de dimarts a molts veïns de Calarasi i els conductors que viatjaven per les carreteres de la zona, al sud-est de Romania. S’hi van viure escenes més típiques de les grans planures nord-americanes, però una cèl·lula convectiva molt poderosa es va trobar còmode en aquest lloc i va generar un terrible tornado, que no va fer més destrosses perquè va recórrer una àrea deshabitada.

 

Segons informa la premsa local, quatre cases van perdre la teulada i el tornado va empassar-se un autobús amb 39 passatgers. El vehicle va ser colpejat i arrossegat a 10 metres de distància de la carretera. Per sort, l’accident no va ser més greu. Aquests són algunes fotos de l'impactant fenomen:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Una forta pedregada a la zona va acompanyar el brutal fenomen

Un autobús va ser la víctima més important del tornado, ja que hi viatjaven 39 persones | @meteoplusRO

 

La supercèl·lula del tornado va provocar una descàrrega de pedra molt important en aquella zona, s’han publicat fotos de grans de la mida d’un ou.

 

El balanç de la severa tempesta són 12 persones ferides, quatre d’elles greus, que van ser traslladades a un hospital de Slobozia, tal com informa el Cap d'Emergències de la província a través del mitjà de comunicació Libertatea. Fins allà es van desplaçar moltes ambulàncies i un camió per aixecar l’autobús.

 

Davant aquesta situació de gravetat i en previsió que es poguessin originar més tornados, es va activar el ‘Pla Vermell d’Alerta i Intervenció’. Els meteoròlegs romanesos adverteixen que la inestabilitat anirà afluixant al llarg dels propers dies, a la vegada que la borrasca gota freda, que ha desenvolupat aquestes tempestes tan fortes, es desplaçarà cap al nord.