Un tornado de foc xucla i desfà una mànega dels bombers del Canadà

Els fets van passar a mitjans d’agost en un dels molts incendis que ha patit aquest estiu el país i les imatges mostren la desesperació dels bombers
Imatge del moment desesperant dels bombers davant del tornado de foc | Cedida

 

Situació molt curiosa i estranya la que es va viure a mitjans d’agost al Canadà. Un vídeo que s’ha publicat ara mostra com un tornado de foc originat enmig d’un dels molts incendis forestals que ha patit el país americà aquest estiu engoleix literalment una mànega dels bombers i la desfà sense que ningú hi pugui fer res.

 

Les imatges són impressionants, ja que mostren la desesperació dels membres dels bombers per intentar retenir sense èxit la mànega malgrat la força que exerceixen, i inclús es veu a un dels bombers llançant una pedra al remolí davant de la impotència per salvar el material per apagar les flames. Aquestes són les famoses imatges que s’han fet virals a les xarxes socials:

 

Una columna de foc que feia 60 metres d’alçada

Segons expliquen els bombers, el tornado de foc feia prop de 7 metres d’alçada quan va engolir i fondre la mànega, que tenia una llargària de 100 metres. Un cop van passar els fets, el remoli va arribar a créixer fins als 60 metres d’alçada, alimentat clarament per les condicions molt adverses que es vivien en aquell moment a la zona.

 

Un monstre de la naturalesa que apareix en els pitjors incendis, com en el que es va viure aquest agost a la Columbia Britànica de Canadà. De fet, només en aquesta regió canadenca aquest estiu s’han comptabilitzat més de 5.000 incendis, ja que els últims mesos han estat molt secs i càlids a tot el país.

 

El tornado de foc, un fenomen curiós dels pitjors incendis

Els tornados de foc són habituals en incendis amb condicions extremes | Arxiu

 

El remolí de foc, també conegut com tornado de foc, és un fenomen estrany i curiós però habitual en grans incendis forestals. Consisteix en què, en un foc d’aquestes característiques en el que es donen condicions meteorològiques extremes, amb vent i molta calor, es crea un corrent de vent vertical i forma un remolí o una columna d’aire semblant a la d’un tornado.

 

Aquests tornados acostumen a fer entre 10 i 50 metres d’alçada, pocs metres d’amplada i duren tan sols uns minuts. Malgrat això, la columna de foc pot arribar a fer de forma excepcional fins a un quilòmetre d’alçada amb vents de més de 160 quilòmetres per hora, podent ser perillosos i destruir arbres de fins a 15 metres d’alçada.