Un tornado i tempestes fortes causen estralls al nord d’Alemanya

Concretament, els fets van tenir lloc a la zona del nord de Düsseldorf. Les previsions indicaven un dimarts complicat a nivell meteorològic i es van acabar complint
Efectes del tornador al municipi de Bocholt
Efectes del tornador al municipi de Bocholt | TORNADOLISTE DEUTSCHLAND

 

 

S’han obert les portes del primer mes d’estiu meteorològic i s’ha iniciat amb molt complicat a latituds elevades d’Europa i en un àmbit geogràfic molt gran. Holanda, el nord oest d’Alemanya, Bèlgica i el nord de França han sigut les que han patit aquesta situació, amb tempestes molt fortes i fins i tot un tornado aquest dimarts.

 

Concretament, el municipi de Bocholt, al nord de Düsseldorf, ha patit la pitjor part. Un tornado de força dos ha afectat aquesta zona, provocant destrosses en sis cases, en arbres i diferents cotxes. Per sort, no s’ha sofert cap dany personal, ja que els fets van tenir lloc de matinada. Per posar remei a la situació s’han dotat les zones afectades de 90 bombers per tal d’establir el control.

 

 

Un tornado de força dos segons l’Escala de Fujita assumeix la categoria de fort, amb una perillositat considerable, amb una velocitat dels seus vents d’entre 181 i 250 km/h. Aquests tornados ens porten a parlar de danys considerables, amb teulades arrancades, arbres grans arrencats d’arrel, vehicles aixecats i bolcats, cases mòbils demolides i elements perillosos volant a elevades velocitats.

 

Mai plou a gust de tothom

Mai plou a gust de tota la població, i és que l’episodi de tempestes va ser curt però molt intens a Alemanya i a Holanda. El vent també ha fet estralls, arribant als 100 km/h als Països Baixos, amb tempestes que van provocar calamarsades i inundacions.

 

De cara a les previsions per a les properes jornades, el Servei Meteorològic alemany pronostica tempestes fortes amb la possibilitat de diluvis, calamarsades i ratxes de vent huracanades al terç nord. Afegir que, per l’època de l’any, són molt difícils de preveure i la situació serà més clara amb el transcurs de les hores.

 

També et pot interessar...Comentaris

envia el comentari