Tornen les pluges i l'ambient més fred a Catalunya

Les temperatures baixaran especialment a partir de dimecres i l'ambient tornarà a recordar la sensació d'hivern
La pluja i el fred seran els protagonistes. | weather.gov

 

Aquest mes d'abril vol acabar amb un temps molt més insegur. Entre dimarts i dijous tornen els ruixats, les tempestes i l'ambient força més fred a totes les comarques catalanes. Al Pirineu pot tornar a nevar a pràcticament totes les cotes.

Entre dimarts i dijous, el temps canviarà de forma radical a totes les comarques catalanes. Arriben dies de ruixats i tempestes irregulars, amb estones de més sol i especialment una notable baixada de temperatures que ens tornarà a recordar l'ambient d'hivern en algunes contrades. Els núvols guanyaran terreny durant la jornada de dimarts, especialment a partir del migdia. Començaran a haver-hi ruixats dimarts a la tarda a les comarques de Lleida, especialment a punts del Pirineu i de la Franja de Ponent. Al llarg de la tarda, i ja entrada la nit, els ruixats i algunes tempestes avançaran cap a les comarques de Tarragona i Barcelona. La distribució serà molt irregular però localment es poden recollir quantitats de pluja importants. La costa serà el lloc on menys pluja es recollirà.

 

Entre dimecres i dijous el temps seguirà molt inestable a totes les comarques. Durant les primeres hores del dia hi haurà més estones de sol. Les nuvolades començaran a créixer ja de bon matí i els ruixats de forma irregular cauran en qualsevol punt del país. En general els ruixats més importants es concentraran a les comarques de Girona, tot i que dijous al matí afectaran també les comarques del litoral. Sempre de forma local, aquests ruixats poden anar acompanyats de tempesta o calamarsa. També serà molt destacable l'ambient més fred que hi haurà a partir de dimecres, amb unes màximes que amb prou feines arribaran als 15 o 16 graus allà on el sol sigui més present. De cara al cap de setmana les temperatures tornaran a recuperar-se.