YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Una tortuga babaua de grans dimensions posa ous a la platja de Premià de Mar

Els banyistes més matiners s’han endut una bona sorpresa quan s’han trobat l’animal a la platja de la Descàrrega del municipi

ACTUALITZACIÓ: 2/8/18 | 13.05h

Els ous que una tortuga babaua va pondre ahir dimecres a la platja de la Descàrrega de Premià de Mar, al Maresme, han estat finalment traslladats a una altra platja del municipi, concretament a la de Llevant, per seguretat. Així ho ha decidit la Generalitat, després de comprovar que el niu podia veure's afecat per l'augment de les marees, ja que es trobava massa a prop de l'aigua. 

Personal de la Xarxa de Rescat de Fauna Marina, així com del Departament de Territori i Sstenibilitat de la Generalitat, han dut a terme el trasllat a l'altra platja de 58 dels 62 ous de la tortugaja que els altres 4 han estat traslladat a les instal·lacions de la Fundació CRAM al Prat del Llobregat, al Baix Llobregat, per incubar-los artificialment i fer un seguiment de la correcte evolució de les cries.

  

  

Es dona el cas que, en aquesta espècie de tortuga, tan sols un de cada cent exemplars recent nascuts és capaç de superar amb èxit els primers anys de vida. Per aquesta raó, la incubació artificial i la posterior cura en captivitat dels següents mesos de les cries pot fer augmentar l'esperança de vida d'aquesta espècie protegida. Es calcula que les cries neixeran d'aquí a dos mesos.

  

Els ous que va posar la tortuga de Premià de Mar
Els ous que va posar la tortuga de Premià de Mar | Generalitat

NOTÍCIA: 1/8/18 | 13.53h

Una tortuga babaua ha post ous cap a les 06.45h d’aquest matí a la platja de la Descàrrega de Premià de Mar, al Maresme, davant de la sorpresa dels banyistes més matiners que acudien al mar en aquell moment.

Així ho han confirmat fonts dels Agents Rurals a Catalunya Diari, que han explicat que inicialment l’animal ha fet dos intents de pondre els ous a la sorra i que ha acabat marxant mar endins, fet que ha fet pensar que finalment no havia post els ous.

No obstant, la comprovació posterior dels experts ha certificat que a dins de la sorra hi havia finalment un niu amb 64 ous que havia dipositat la Tortuga.

Vetllar pel bon estat dels ous

Petjades que ha deixat la tortuga a la sorra quan ha tornat al mar
Petjades que ha deixat la tortuga a la sorra quan ha tornat al mar | Ràdio Premià de Mar

 

De seguida que la Policia Local de Premià ha donat l’alerta de la presència de la tortuga a la platja, membres dels Agents Rurals i tècnics de la Xarxa Rescat de Fauna Marina dels departaments de Territori i Sostenibilitat i d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat han acudit a la zona.

Tot seguit, s’ha acordonat la zona per protegir el possible niu i els Agents Rurals vetllen ara per protegir la posta d’ous, a l’espera de confirmar el nombre final d’ous que ha dipositat la tortuga. Si es segueix el protocol habitual, la Generalitat hauria de decidir si és segur mantenir els ous a la zona sota vigilància o es porten a les incubadores del CRAM fins que neixin.

Segona posta d’ous d’una tortuga al Maresme aquest estiu

La tortuga que va pondre ous la setmana passada a la platja de Mataró
La tortuga que va pondre ous la setmana passada a la platja de Mataró | Pep Ros

 

Aquesta és la segona vegada en tot l’estiu que s’observa una tortuga posant ous a les platges del Maresme. La primera va ser a mitjans de juny quan una tortuga de grans dimensions va posar fins a 170 ous davant d’un ‘xiringuito’ de Mataró. 

En aquell cas, es va fer decidir fer una custodia del niu amb voluntaris fins que neixin les cries a l’agost, mentre que es van portar 40 ous a les incubadores per fer un seguiment exhaustiu del procés i estudiar-los.  


Comentaris

envia el comentari