Una tortuga caiman de 30 quilos, de les més grans trobades mai als Estats Units

Un estudiant nord-americà va ser l’encarregat de fer la troballa al sud de l’estat de Mississipí en el marc d’un projecte universitari sobre aquesta espècie

Imatge de la tortuga caiman trobada a Mississipí
Imatge de la tortuga caiman trobada a Mississipí | Mississippi Museum of Natural Science

Troballa animal impressionant la que s’ha fet als Estats Units. En concret, al comptat de Lamar, al sud l’estat de Mississipí, s’ha descobert una tortuga caiman de gairebé 30 quilos de pes. Unes mides que la converteixen en la més gran de la història trobada mai en aquest estat i, probablement, en una de les més grans als Estats Units.

Precisament, ha estat Luke Pearson, un alumne de la Universitat de Sud del Mississipí, la persona que va fer la gran descoberta. De fet, aquest estudiant es va topar amb aquest gran exemplar mentre treballava en un projecte centrat en l’estudi d’aquests impressionants animals, segons ha publicat recentment el portal web ‘Periodista Digital’.  

La tortuga caiman, un rèptil amb una mossegada molt perillosa

La tortuga caiman també és coneguda com a ‘aligator’ o amb el seu nom científic ‘Macrochelys temminckii’. Aquesta espècie és coneguda per ser un rèptil en una mescla entre una tortuga i un caiman i es caracteritza per les seves grans mides i per tenir una mossegada molt perillosa. Es calcula que pot arribar a arrencar el mànec d’una escombra d’una sola queixalada, mentre que hi ha casos de persones que han perdut dits de les seves mans per culpa de mossegades d’aquesta tortuga. 

És un animal d’aigua dolça i una de les tortugues terrestres més grans del món. Físicament, es caracteritza per la seva llarga cua i un cap enorme. En algunes ocasions, pot arribar a pesar 80 quilos i fer fins a 65 centímetres de longitud. Té una substància a la llengua que permet atraure l’atenció dels peixos, font d’alimentació d’aquest rèptil.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari