URGENT

📌 La pandèmia segueix reculant a Espanya abans d'un cap de setmana clau

Una tortuga protegida pon els seus ous en una pista d’aterratge a les Maldives

L’animal és una espècie en perill d’extinció i els fets han tingut lloc a l’illa de Maafaru. La construcció d’un aeroport ha ocupat part d’una platja on cada any niaven les tortugues

Imatge de la tortuga que ha niat en una pista d'aterratge
Imatge de la tortuga que ha niat en una pista d'aterratge | @naibuthuthu

La naturalesa és sabia i al final sempre ho acaba posant tot a lloc. Això és el que ha passat a l’illa de Maafaru, a les Maldives, on una tortuga ha post els seus ous enmig d’una pista d’aterratge. Es dona la circumstància que s’ha construït recentment un aeroport en aquest punt, just ocupant la part d’una platja on cada any hi niaven centenars de tortugues.

Les instal·lacions aeroportuàries encara no estan operatives i els operaris s’han trobat amb aquesta sorpresa amb majúscules. Un punt on les constructores també havien contemplat la possibilitat de construir un complex turístic. L’exemplar que ha post els ous és de l’espècie tortuga verda, amb el nom llatí de Chelonia mydas, i és un animal que està en greu perill d’extinció segons la Unió Internacional per a la Conservació de la Natura (IUCN).

Les tortugues reclamen el seu territori

Malgrat que la mà de l’home ha castigat durament aquesta illa, les postes d’ous no han disminuït i cada any centenars de tortugues tornen en aquets punt on van néixer per niar, segons afirmen les autoritats, algunes després de fer milers de quilòmetres pels oceans. La curiosa imatge d’una tortuga niant a la pista d’aterratge d’aquest petit aeroport es va poder veure el passat dimarts 9 d’abril.

D’aquesta manera, les tortugues no tiren la tovallola i fan front a la destrucció dels paratges naturals que l’home està duent a terme en aquesta zona per tal de reclamar el seu territori. Les Maldives pateixen especialment els desastre mediambientals a causa de la mà de l’home, però la natura segueix lluitant de forma sàvia per evitar que els cicles vitals es vegin alterats. Gràcies a que es tracta d’una tortuga en perill d’extinció, la posta d’ous ha de rebre una protecció especial.


Comentaris

envia el comentari