ÚLTIMA HORA

🚨 Espanya marca el pitjor cap de setmana de la pandèmia: 93.822 nous contagis

Tots els fenòmens astronòmics que podrem veure des de Catalunya aquesta primavera

Aquests són els fenòmens astronòmics més destacats que podrem veure fins al 21 de juny

Els fenòmens astronòmics més destacables de la primavera | cedida

Un cop iniciada aquesta primavera astronòmica, que ens acompanyarà durant 92 dies i 18 hores, és hora de fer un petit repàs a tots aquells fenòmens astronòmics que podrem veure des de casa nostra durant les setmanes que venen.

Cal dir que aquesta primavera no podrem observar cap eclipsi des de Catalunya. Si observem el cel durant les següents setmanes, podrem veure al principi del dia Venus i Saturn. Aquest segon planeta, Saturn, també serà visible durant totes les nits al mes de juny. Per altra banda, el planeta Mart serà visible al vespre. Júpiter serà visible al vespre fins a mitjan abril i serà especialment brillant durant el dia 7 d'abril. Pel que fa a les fases de la lluna, tindrem lluna plena el dia 11 d'abril, el 10 de maig i el 9 de juny.

Pel que fa a les pluges d'estels, entre el 16 i 25 d'abril podrem veure els Lírids, amb el seu màxim al voltant del dia 22 d'abril. S'espera que es puguin veure, si les condicions acompanyen, al voltant de 20 meteors per hora. Entre mitjans i finals de maig podrem observar els Eta Aquàrids. La pluja màxima d'aquests meteors s'espera al voltant del 7 de maig, quan podrem veure al voltant de 30 meteors per hora.


Comentaris

envia el comentari