rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

VOTA A L'ENQUESTA

Quin partit triaràs el 28-A?

Trànsit prohibirà la circulació de camions avui a l'A-2, AP-2, C-16, C-17, C-37 i C-25 si neva

Es preveu que la cota de neu baixi als 300 o 400 metres al final del dia
Els camions, en una imatge d'arxiu | CatalunyaDiari.cat

 

Les nevades tornen a ‘aterrar’ Catalunya. Si fa unes setmanes la geografia catalana experimentava  un període de nevades generals que van afectar gran part dels serveis i carreteres del país, ara el Servei Català de Trànsit ja ha alertat sobre quina podria ser l’afectació de la nevada d’avui.

 

El servei, de fet, ha optat per curar-se en salut i prohibir la circulació de camions de més de 7.500 quilos a partir d'aquest vespre a l'A-2, AP-2, C-16, C-17 i C-37 i a la C-25 davant la previsió de nevades.

 

Així mateix, segons ha esmentat Trànsit en una nota, els trams afectats seran l'AP-2 entre l'Albi i Vinaixa; l'A-2 de la Panadella al Bruc; la C-37 al Túnel de Bracons; la C-16 de Manresa al Túnel del Cadí i la C-17 de la Garriga a Ripoll.

Nevades a partir dels 700 i 800 metres

Tot i que dimarts, 20 de març, entrem a la primavera, una entrada important d'aire polar aquesta tarda ens ha retornarà a l'hivern de forma sobtada. Al mateis temps, a partir d'aquest dilluns al vespre ens visita una massa d'aire més humida que, combinada amb el fred que ens arriba de l'Àrtic, deixarà nevades a molts indrets de Catalunya.

 

D'altra banda, s'ha d'esmentar també que les nevades seran més probables al nord, del Llobregat cap amunt, i començaran a partir dels 700 i 800 metres, però ràpidament baixaran als 300 o 400 metres. En aquest context es podrien tornar a observar evidents flocs de neu a la zona del Tibidabo, i a les cotes mitjanes del Vallès i del Baix Llobregat. Barcelona, per tant, podria patir aquesta afectació de la neu.

 

Finalment, al sud del Llobregat les precipitacions seran més minses, tot i que avisen segur que es veurà neu també a les muntanyes de Tarragona —com ja passa habitualment— amb una cota que rondarà els 500 metres, lleugerament superior a la del nord. 

 

Les restriccions, efectuades

Tal com ha assegurat Trànsit, des de la una de la matinada fins a les sis, hi haurà restricció per a camions a partir de 7.5 tones a la C-25, de Cervera a Riudellots de la Selva; C-37, Manlleu-Olot; C-17, entre Aiguafreda i Ripoll, C-16, entre Berga i el Túnel del Cadí, a l'A-2, entre Cervera i Abrera i a la C-58, entre Terrassa i el Vilar.