Trànsit registra 31 trams de carreteres catalanes afectats per la neu

El Servei Meteorològic de Catalunya ha activat un avís de fred per demà
La neu enfarina Barcelona
La neu ha tornat a caure a Barcelona | CatalunyaDiari.cat

 

A les 21.50 d'aquest dilluns 12 de febrer, el Servei Català de Trànsit ha registrat 31 trams de carreteres que es troben afectats per la neu. D'aquests 31 trams, hi ha 7 vies tallades, entre les quals es troben la C-58 a l'altura de Vacarisses, la C-59 a Sant Feliu de Codines i la BP-1417 de Barcelona a Sant Cugat.

 

I és que el Servei Meteorològic de Catalunya ja avisava a primera hora d'aquest dilluns que durant la tarda i fins a la nit s'esperen nevades a cotes baixes del sector central del litoral i prelitoral i fins a la Selva i també en alguns punts de la Catalunya Central i, fins i tot, la comarca de la Segarra.

 

 

 

  

 

 


Activat l'avís de fred per dimarts

Tanmateix, i segons avisa el Meteocat, la precipitació es restringeix al litoral i d'aquí a una hora aproximadament ja haurà minvat. Per tant, la nit i matinada quedaran asserenades i això permetrà que la temperatura pugui baixar força. En aquest sentit, hi ha un avís de fred activat per demà.

 

 

 

Afectacions a la costa i el prelitoral centrals

A partir de les set del vespre la neu ha començat a caure a ciutats com Manresa, i a diversos punts del Moianès, de l'Anoia, del Penedès o de l'Alt Camp. La cota de neu ronda els 200 metres allà on els ruixats són més intensos i serà cada cop més baixa, segons publica el diari 'Ara'. 

 

En molts casos es tracta de ruixats sobretot de neu granulada. Alguns trons fins i tot acompanyen les precipitacions. Tanmateix, i durant el vespre les precipitacions afectaran sobretot la costa i el prelitoral centrals.

 

Durant la tarda la neu també ha començat a aparèixer per sota dels 500 metres a la Catalunya Central en molts casos en forma granulada; és a dir, amb ruixats intensos de calabruix.
Comentaris