rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

VOTA A L'ENQUESTA

Quin partit triaràs el 28-A?

Trànsit registra 31 trams de carreteres catalanes afectats per la neu

El Servei Meteorològic de Catalunya ha activat un avís de fred per demà
La neu ha tornat a caure a Barcelona | CatalunyaDiari.cat

 

A les 21.50 d'aquest dilluns 12 de febrer, el Servei Català de Trànsit ha registrat 31 trams de carreteres que es troben afectats per la neu. D'aquests 31 trams, hi ha 7 vies tallades, entre les quals es troben la C-58 a l'altura de Vacarisses, la C-59 a Sant Feliu de Codines i la BP-1417 de Barcelona a Sant Cugat.

 

I és que el Servei Meteorològic de Catalunya ja avisava a primera hora d'aquest dilluns que durant la tarda i fins a la nit s'esperen nevades a cotes baixes del sector central del litoral i prelitoral i fins a la Selva i també en alguns punts de la Catalunya Central i, fins i tot, la comarca de la Segarra.

 

 

 

  

 

 

Activat l'avís de fred per dimarts

Tanmateix, i segons avisa el Meteocat, la precipitació es restringeix al litoral i d'aquí a una hora aproximadament ja haurà minvat. Per tant, la nit i matinada quedaran asserenades i això permetrà que la temperatura pugui baixar força. En aquest sentit, hi ha un avís de fred activat per demà.

 

 

 

Afectacions a la costa i el prelitoral centrals

A partir de les set del vespre la neu ha començat a caure a ciutats com Manresa, i a diversos punts del Moianès, de l'Anoia, del Penedès o de l'Alt Camp. La cota de neu ronda els 200 metres allà on els ruixats són més intensos i serà cada cop més baixa, segons publica el diari 'Ara'. 

 

En molts casos es tracta de ruixats sobretot de neu granulada. Alguns trons fins i tot acompanyen les precipitacions. Tanmateix, i durant el vespre les precipitacions afectaran sobretot la costa i el prelitoral centrals.

 

Durant la tarda la neu també ha començat a aparèixer per sota dels 500 metres a la Catalunya Central en molts casos en forma granulada; és a dir, amb ruixats intensos de calabruix.