IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Imatges impressionants: Catalunya viu fins a tres espectacles al cel en una sola nit aquest cap de setmana

El pas de l’estació espacial internacional i el llançament de la nau Crew Dragon de SpaceX van coincidir amb la caiguda d’un bòlid

Imatge ilsutrativa d'un meteorit
El pas de l'ISS, l'albirament de la nau espacial Crew Dragon i la caiguda d'un bòlid han marcat el cel del cap de setmana | Arxiu

La nit de dissabte d’aquest darrer cap de setmana del mes de maig va estar marcada per una sèrie de fenòmens astronòmics que van ser percebuts al cel nocturn de Catalunya. Una coincidència de fins a tres cites naturals i artificials que van il·luminar la nit i que van ser espectaculars. 

La primera i més esperada va ser el llançament de la nau Crew Dragon de SpaceX i la NASA des de Florida (Estats Units) però que va ser vista des de Catalunya un cop va assolir molta alçada. Una missió històrica que portava els dos astronautes Douglas Hurley i Robert Behnken cap a l’Estació Espacial Internacional (ISS en les sigles en anglès) amb l’objectiu de retornar l’home a la Lluna en uns anys i arribar a Mart posteriorment.

L’enlairament de la nau havia de ser dimecres passat, però el mal temps va obligar a ajornar-lo fins al dissabte. És la primera nau tripulada de la història que la llença una empresa privada i no un estat.  

El pas de la Crew Dragon es va fer evident a Catalunya a les 23:16h en forma d’un puntet molt brillant al cel que circulava a gran velocitat. No obstant, tan sols quatre minuts abans també es va veure un altre puntet brillant creuant el cel de nord-oest a sud-est: es tractava del pas de l’ISS que, curiosament, era el destí final dels dos astronautes que sortien de la Terra en aquell moment.

Un convidat inesperat en ple espectacle

Curiosament, i enmig d’aquests dos espectacle en el cel provocats per l’home que va atraure l’atenció de molta gent des de l’aire lliure o des de les finestres i balcons de casa, hi va haver un convidat inesperat, aquesta vegada vingut des de l’espai de forma natural. Es tractava de la caiguda d’un bòlid que, en impactar contra l’atmosfera, va deixar una traça brillant, espectacular i fugaç de color verd creuant d’est a oest entre els dos fenòmens. Una coincidència dels tres fenòmens que va fer que la nit de dissabte fos una de les més espectaculars a nivell astronòmic dels últims mesos.


Comentaris

envia el comentari