Troben a Sibèria el cap d’un llop gegant de 40.000 anys

Degut al canvi climàtic s’està desfent el gel que mantenia amagats i ben conservats els animals morts, deixant al descobert restes paleontològiques del Pleistocè a Rússia

 
Troben el cap d'un llop de fa 40.000 anys
Troben el cap d'un llop de fa 40.000 anys | NAOKI ZUZUKI/NAO FOUNDATION

 

Pavel Efimov, general-coronel soviètic i membre del grup d’inspectors generals del Ministeri de Defensa de la URSS, es va endur una gran sorpresa l’estiu passat quan va trobar el cap d’un llop gegant de 40.000 anys quan passejava per la vora del riu Tirekhtyakh, a la Rússia siberiana.

 

El passat estiu, Efimov va topar amb aquesta sorprenent troballa quan estava buscant restes de mamuts a Yakutia. Al mateix moment va informar de la situació a un grup de científics. La peça trobada va ser mostrada a una trobada internacional sobre mamuts que aquesta setmana es celebra a Tòquio, Japó.

 

 

El descobriment d’altres espècies

L’augment de la temperatura i l’erosió del terreny estan destapant altres espècies d’animals que van habitar a la Terra fa molts anys. El canvi climàtic està desfent el ‘permafrost’ de manera molt accelerada. Sota aquesta capa, el general-coronel soviètic va confondre el llop amb un ós de les cavernes, però va sortir de dubtes quan va apreciar la seva dentadura i musell.

 

 

El mamífer es caracteritza per tenir un cap de 40 centímetres, molt pelatge i uns grans ullals que li permetien adaptar-se de forma molt positiva a les condicions climàtiques d’aquella època. Aquest animal s’alimentava de grans mamífers, com són el cas de bissons i cavalls. La desfeta del ‘permafrost’ permet el descobriment d’altres espècies a altres regions de Sibèria.

 

Exemple per a descobriments futurs

A la revista ‘The Siberian Times’, Albert Protopopov, de l’Acadèmia de Ciències de la República de Sakha (Rússia), va anunciar: «Aquest és un descobriment únic de les primeres restes del llop Pleistocè completament desenvolupat amb el seu teixit preservat. Ho compararem amb els llops d’avui dia per comprendre com ha evolucionat l’espècie i per reconstruir la seva aparença».

 

Es va crear una agrupació científica de membres de Japó, Rússia i Suècia per tal d’analitzar la mostra del cap gegant del llop. L’exemplar es trobava en perfecte estat, de manera que facilitarà els estudis de genètica per poder comparar-lo amb altres espècies de llops siberians que podem trobar actualment.

 

També et pot interessar...

 Comentaris

envia el comentari