Troben una gossa presumptament abandonada a les Garrigues

L’animal ha estat trobat entre els municipis de Cervià de les Garrigues i les Borges Blanques i no duia xip

Imatge de la gossa presuntament abandonada aquest dilluns
Imatge de la gossa presuntament abandonada aquest dilluns | Agents Rurals

Els Agents Rurals han recollit aquest dilluns una gossa presumptament abandonada entre els termes municipals de Cervià de les Garrigues i les Borges Blanques, a la comarca de les Garrigues.

En aquest sentit, des dels mateixos Agents Rurals, que estan fent una inspecció de l’animal, es fa una crida a la ciutadania perquè ajudi a intentar trobar el o els propietaris de la gossa, que precisament no duia xip, raó per la qual no es pot saber amb immediatesa d’on procedeix.

Obligació de posar xips als gossos

És obligatori posar xip als gossos
És obligatori posar xip als gossos | Agents Rurals

 

Malauradament, l’abandonament d’animals de companyia és una pràctica habitual que augmenta durant els mesos d’estiu, quan la gent marxa de vacances. Davant d’aquesta situació, és important prendre mesures preventives. 

En aquest sentit, identificar els gossos amb un xip és obligatori, així com censar-los a l’ajuntament del municipi on vivim. Més enllà de localitzar a les persones que abandonen gossos, aquesta mesura també ens ajudarà a que, si per alguna raó el nostre animal s’escapa de casa o es perd, es pugui tornar a trobar i ser retornat a casa.

Prop de 140.000 gossos i gats abandonats cada any a Espanya

L'abandonament d'animals de companyia augmenta durant els mesos de vacances
L'abandonament d'animals de companyia augmenta durant els mesos de vacances | Fundació Affinity

 

Segons l’informe anual que du a terme la Fundació Affinity, només durant l’any 2017 es van abandonar 138.000 gossos i gats a tot Espanya, 104.834 dels quals són gossos. Un fet que es deu, sobretot, al naixement de cries, el final de la temporada de caça i als factors econòmics que es pot trobar una família.

Aquesta xifra ha augmentat al llarg dels últims 3 anys després d’un període en el que els abandonaments d’animals de companyia havien anat baixant progressivament.

Segons la mateixa fundació, que porta 20 anys elaborant aquest estudi anual, aquests animals abandonats tenen poques possibilitats de tenir una segona oportunitat amb altres famílies, ja que tan sols el 44,7% dels gossos i el 40,5% dels gats abandonats són adoptats de nou. 


Comentaris

envia el comentari