ÚLTIMA HORA

🚨 Les UCI es desborden a Catalunya tot i la millora d'alguns indicadors sanitàris

URGENT

🚫 El Govern allarga les restriccions contra la pandèmia a Catalunya

Troben mortes una gran quantitat de tórtores a Barcelona

Els ocells, que s’estan trobant principalment a Montjuïc, pateixen un virus que no és perillós per als humans

Vista de Barcelona des de Montjuïc

 
Vista de Barcelona des de Montjuïc | Arxiu

 

Barcelona està veient com desenes de tórtores estan apareixent mortes a la ciutat, concretament al Parc del Mirador del Poble-sec, a la falda de la muntanya de Montjuïc. En aquest sentit, l’ajuntament de Barcelona ha confirmat aquest dimecres que aquests ocells pateixen un virus. 

En concret, els animals estan contraent un virus anomenat Newcastle que afecta l’espècie de tórtora turca. Segons el consistori, no es pot fer una altra cosa que no sigui esperar a que passi el brot, mentre que es descarta que aquesta epidèmia sigui perillosa per als humans, tot i que de forma molt puntual pot provocar conjuntivitis o la grip.  

Retirada dels animals morts

La tórtora turca va arribar cap als anys 90 a Barcelona
La tórtora turca va arribar cap als anys 90 a Barcelona | Arxiu

 

«No hi ha una acció preventiva possible», ha explicat en una atenció als mitjans Frederic Ximeno, comissionat d’Ecologia de l’ajuntament de Barcelona. En aquest sentit, els equips de retirada d’animals morts de la ciutat, que formen part de l’empresa de neteja urbana, estan treballant a la zona.

L’alerta de tórtores mortes la van donar diversos veïns de la zona i treballadors d’aquest parc del Poble-sec després de veure de forma reiterada que hi havia força exemplars d’aquests animals morts a sota dels arbres de la zona.

La tórtora turca, un ocell instal·lat a Catalunya des de fa pocs anys

La tórtora turca s'ha convertit en un dels ocells urbans més presents a Catalunya
La tórtora turca s'ha convertit en un dels ocells urbans més presents a Catalunya | Arxiu

 

La tórtora turca és un ocell que es va començar a expandir d’una forma regular per Catalunya a partir de l’any 1970, quan va ser observada per primera vegada al Pirineu central. Des de llavors, s’ha instal·lat per tot el país, i a Barcelona ciutat hi va arribar cap als anys 90.

A la capital catalana, es creu que hi ha prop de 3.000 parelles d’aquesta espècie, xifra que creix constantment ja que l’espècie ha proliferat molt. Fa prop de 30 centímetres de llargària i presenta un color castany pàl·lid a les parts superiors, amb la cua i les puntes de les ales fosques i mig collar negre.


Comentaris

envia el comentari