Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge il·lustrativa de dues llunes al cel

Increïble descobriment al cel: detecten una segona Lluna al voltant de la Terra

Es tractaria d’una ‘minilluna’ que va arribar a l’òrbita terrestre fa tres anys però fins ara no ha estat descoberta

Imatge il·lustrativa de dues llunes al cel
Els experts han trobat una segona Lluna orbitant al voltant de la Terra | Archivo

L’espai és encara ara tota una incògnita per a la humanitat i cada vegada es van fent petits descobriments que ens ajuden a entendre’l millor. L’última troballa és d’aquelles ben sonades, i és que científics de la NASA han trobat una segona Lluna orbitant al voltant de la Terra. En concret, es tractaria d’una ‘minilluna’, l’asteroide 2020 CD3, un petit objecte que va arribar a l’òrbita terrestre fa tres anys però que fins ara no ha estat observat.

[predef]catmeteo-grup-de-facebook-577[/predef]

El gran descobriment l’han dut a terme Kacper Wierzchos i Theodore Pruyne, dos científics especialistes de ‘Catalina Sky Survey’ que ajuden a la NASA a trobar objectes potencialment perillosos per a la Terra. Aquesta vegada, però, s’han trobat amb una autèntica sorpresa: el nostre planeta té un segon satèl·lit natural.

Un satèl·lit «temporal»

«Les integracions en òrbita indiquen que aquest objecte està temporalment unit a la Terra», ha informat recentment el Centre de Planetes Menors de l'Observatori Astrofísic Smithsonian (MPC). «No s'ha trobat cap vincle amb un objecte artificial conegut. Es recomana encaridament realitzar més observacions i estudis dinàmics», afegeix.

Aquest nou satèl·lit temporal de la Terra va ser vist per primera vegada el 15 de febrer. Tot i això, segons les estimacions dels científics, s'espera que aviat abandoni l'òrbita terrestre, deixant la Lluna com el nostre únic satèl·lit natural.

Millunes o objectes artificials?

El primer asteroide conegut que va orbitar la Terra, l'asteroide 2006 RH120, es va descobrir utilitzant el Catalina Sky Survey el setembre de 2006. Els astrònoms el coneixen com a TCO o Objecte Capturat Temporalment.

«No obstant, la història de l'RH120 de 2006 no està exempta de controvèrsia, ja que la seva òrbita sembla similar a la d'alguns propulsors de coets  usats de l'era Apol·lo i, per tant, alguns científics creuen que pot ser un objecte artificial», segons el lloc web de Catalina.

Amb l'augment de les capacitats de les observacions, és probable que es descobreixin més objectes capturats temporalment en els propers anys, la qual cosa permetrà una millor definició i caracterització d'aquesta estranya mena d'objectes propers a la Terra.