Troben una serp en un pàrquing del Garraf

L’animal ha estat localitzat al municipi de Cubelles i és l’enèsima serp que es troba aquests dies en zones urbanes de Catalunya. L'exemplar ja ha estat alliberat al bosc

Imatge de la serp trobada avui en un pàrquing del Garraf
Imatge de la serp trobada avui en un pàrquing del Garraf | Agents Rurals

Els Agents Rurals han capturat aquest dimarts un exemplar de serp blanca, coneguda amb el nom científic de Rinechis scalaris, que s’ha localitzat en un pàrquing de Cubelles, a la comarca del Garraf.

Segons s’aprecia en la imatge que han facilitat els mateixos Agents Rurals a través de les xarxes socials, sembla que l’animal ja hauria estat alliberat en el medi natural, ja que es tracta d’un animal autòcton a Catalunya que pot arribar a fer un metre i mig o més de llarg. 

L’enèsima serp que es troba enguany en zones urbanes

Imatge de la serp trobada la setmana passada a Sils
Imatge de la serp trobada la setmana passada a Sils | Cedida

 

Aquesta troballa no és, ni molt menys, la primera d’aquest animal que es dona aquest any, ja que en les últimes setmanes s’han repetit els casos de serps trobades en zones urbanes. L’última va ser a la població de Sils, a la Selva, la setmana passada, quan els treballadors d’una nau industrial van trobar-se un serp de grans dimensions a la porta del recinte.

També se’n va trobar una de grans dimensions fa poc a Palafrugell, al Baix Empordà. En aquest cas, la troballa es va fer en un jardí d’una casa per sorpresa de la seva propietària. Tot i que les serps són típiques del nostre país i habitualment són inofensives, aquests últims dies s’estan fent més albiraments dels habituals d’aquest animal en zones urbanes. 

La serp blanca, típica de la península ibèrica

Imatge d'un exemplar adult de serp blanca
Imatge d'un exemplar adult de serp blanca | Arxiu

 

L’exemplar que s’ha trobat avui en un pàrquing de Cubelles pertany a l’espècie de la serp blanca, típica de la península ibèrica, així com de l’illa de Menorca i de la costa mediterrània de França. És inofensiva, però si se sent amenaçada és agressiva i emet un xiulet, alhora que bufa i s’incorpora. 

És una serp fàcilment identificable per tenir dues ratlles negres i paral·leles sobre el seu dors brunenc. Ingereix ocells, però també menja altres animals com ara ratolins, talps o musaranyes, raó per la qual se la considera beneficiosa per a l’home. 


Comentaris

envia el comentari