IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Troben un insecte conservat en ambre diferent de qualsevol descobert fins ara

La forma del seu cap es totalment diferent de la de qualsevol insecte identificat fins ara al nostre planeta

L'estrany insecte descobert | Universidad Estatal de Oregón

Un grup d'investigadors de la Universitat Estatal d'Oregon (Estats Units) ha descobert un insecte de fa 100 milions d'anys preservat en ambre amb un cap triangular, que recorda a una criatura extraterrestre. La forma i característiques d'aquest insecte ha portat els investigadors a crear un nou ordre científic per categoritzar aquest insecte, un fet molt poc usual.

Actualment s'han descobert prop d'un milió d'espècies d'insectes a la Terra i es calcula que en podrien quedar un milió més per descobrir. Totes les espècies descobertes fins ara pertanyen a 31 ordres científiques; ara sembla que n'hi hauria una més. Aquest petit insecte sense ales, descrit a la revista Cretaceous Research, probablement va viure a les escorces dels arbres i s'alimentava de cucs i fongs. Segons els investigadors, aquest insecte té una sèrie de característiques que simplement no coincideixen amb alguna altra espècie d'insecte descoberta fins ara. La raresa d'aquest insecte ha portat els investigadors, després de moltes discussions, a crear un nou ordre dins del món dels insectes per incloure a aquest nou descobriment.

Sense cap dubte, la cosa més inusual d'aquest insecte és el seu cap en forma triangular i els seus ulls grans, que recorden el cap d'un extraterrestre. Aquesta forma el fa diferent de qualsevol insecte conegut. Aquesta espècie podria tenir la capacitat de poder veure pràcticament 180 graus. L'insecte ha estat assignat a l'ordre Aethiocarenode de nova creació, i l'espècie ha estat batejada com Aethiocarenus burmanicus, en referència al lloc on s'ha trobat, unes mines de Myanmar, l'antiga Birmània.


Comentaris

envia el comentari