IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Turquia premia el reciclatge amb descomptes pel metro

La iniciativa s’està aplicant a la xarxa de transport públic d’Istanbul. Aquest país és el que més residus plàstics produeix d'Europa i el que té una taxa més baixa de reciclatge

El reciclatge d'envasos a Turquia té premi
El reciclatge d'envasos a Turquia té premi | EuropaPress

Gran pas de Turquia per solucionar el greu problema de gestió de residus que arrossega des de fa temps. El país ha llançat una iniciativa trencadora que afecta de ple el transport públic d’Istanbul. En concret, els usuaris del metro podran obtenir descomptes en els bitllets a partir del reciclatge dels envasos de plàstic. 

En aquest sentit, s’han instal·lat unes maquines expenedores de bitllets dissenyades per detectar el material que s’està reciclant. Un cop s’introdueix l’envàs, l’aparell el converteix en descomptes en els trajectes dels usuaris. Però la reducció dels preus del transport depèn del tipus d’envàs.

Per exemple, una ampolla de plàstic amb capacitat per a 0,33 litres equival a 2 centaus turcs, xifra que augmenta fins als 6 centaus per a les ampolles d’un litre, mentre que una llauna d’alumini de mig litre equival a 9 centaus. Els descomptes augmenten segons si es recicla més, i alguns usuaris poden arribar a obtenir viatges gratuïts. Una iniciativa que, sens dubte, tindrà els seus fruits a nivell mediambiental.

A finals d'any hi haurà prop de 100 màquines de reciclatge a les estacions del transport públic d'Istanbul
A finals d'any hi haurà prop de 100 màquines de reciclatge a les estacions del transport públic d'Istanbul | EuropaPress

 

Turquia, el país que més residus plàstics fabrica a Europa

Es dona el cas que Turquia és el país d’Europa que més residus plàstics fabrica, dada que es veu empitjorada pel fet que aquest país compta amb la taxa més baixa de reciclatge del continent. Per aquesta raó, la trencadora iniciativa de reciclatge al transport públic d’Istanbul té un valor especial, ja que sembla que l’estat ha posat fil a l’agulla en aquest sentit. 

El projecte és una iniciativa del Municipi Metropolità d’Istanbul i, fins ara, s’han instal·lat fins a 25 màquines d’aquest tipus a la xarxa de transport públic de la ciutat, a l’espera que a finals d’any la xifra augmenti fins als 100 aparells. Una aposta clara pel foment i la consciencia del reciclatge i de la cura del medi ambient, alhora que s’estimula l’ús del transport públic.


Comentaris

envia el comentari