La UE es poleix en cinc mesos els seus recursos naturals de tot un any

Coincidint amb el Dia d’Europa, les dades posen de manifest la greu contaminació i explotació mediambiental que es viu al vell continent. España no se’n salva i també surt malparada

La UE ja ha esgotat tots els seus recursos naturals anuals | Arxiu

Definitivament, la Unió Europea (UE) suspèn en matèria mediambiental. Així ho conclou un informe de l’organització ecologista WWF publicat ahir dijous, 9 de maig, coincidint amb el Dia d’Europa. Segons aquestes dades, la UE ja ha consumit ja aquests primers dies de maig tots els seus recursos naturals disponibles per tot un any, és a dir, en tan sols 5 mesos. 

Si extrapolem aquestes dades, això vol dir que, si tots els habitants del planeta consumissin al mateix ritme que els europeus, els recursos naturals de tots els racons terrestres ja s’haurien esgotat a hores d’ara i, per tant, la crisi alimentaria i existencial dels humans i de tota la biodiversitat estaria absolutament al límit. A més, l’entitat també afirma que necessitaríem 2,8 Terres a l’any per sostenir aquest ritme. 

Les dades, pitjors del que es pensava, i Espanya no se’n salva

Aquestes dades han generat un fort impacte i preocupació entre els membres de l’organització, ja que WWF va establir que la UE esgotaria tots els seus recursos l’1 d’agost i, per tant, aquesta data s’ha avançat 83 dies. La data es fixa en funció del consum de cada país i, per exemple, Luxemburg és un dels més contaminants, ja que va esgotar els recursos el 16 de febrer.

Pel que fa a España, tampoc es salva d’aquesta greu situació, ja que les dades indiquen que els recursos naturals de la península ens els haurem acabat el 28 de maig. Per posar altres exemples, Alemanya va arribar a aquest límit el 3 de maig, França ho farà el proper dia 15 i, com a país ‘més sostenible’ de la UE (per dir-ho d’alguna manera), tenim a Romania, que no esgotarà recursos fins el 12 de juliol.

Segons els experts, acabar-se els recursos naturals tan d’hora implica desforestacions globals, pèrdues de la biodiversitat, aigua molt escassa, descens de les reserves pesqueres, més contaminació, erosió del sòl i, en definitiva, un accelerament del canvi climàtic. Això pot derivar en greus desastres naturals, com ara sequeres, inundacions o incendis. 


Comentaris

envia el comentari