CatalunyaDiari.cat

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

ÚLTIMA HORA

El judici de l'1-O començarà el pròxim 18 de desembre

Un arc de Sant Martí de foc sorprèn els habitants del Perú

Aquest fenomen òptic es va veure a prop de la localitat de Cria, a la costa nord del Perú

 

Els habitants de la localitat de Cria, a la costa nord del Perú, es van veure sorpresos fa uns dies per un estrany fenomen òptic al cel. El nom popular d'aquest fenomen és 'arc de Sant Martí de foc'. És un fenomen molt estrany que només es pot veure a certes latituds del nostre planeta, a unes latituds mitjanes. El nom científic d'aquest fenomen és 'arc circumhoritzontal'. 

Aquest fenomen estrany es forma al migdia, quan el sol es troba molt alt i la seva llum queda refractada pels cristalls de gel dels núvols de tipus alts, com els cirrus. Moltes persones van compartir ràpidament vídeos i fotografies d'aquest estrany fenomen i el descrivien com un arc de foc al cel.

 

❗Notícia en ampliació. La redacció de CatalunyaDiari.cat està treballant per ampliar aquesta informació. S'anirà actualitzant quan hi hagi més informació.

Podeu enviar imatges, vídeos o més informació d'aquesta notícia en curs al correu info@catalunyadiari.cat, per Facebook a catalunyadiari, per Twitter a @catalunyadiari o per WhatsApp o Telegram al : +34 629 74 76 77.