Un asteroide d'un quilòmetre de diàmetre s'acosta a la Terra

No serà fins a l'agost del 2027 que un objecte d'aquestes dimensions es torni a apropar tant a la Terra
Un enorme asteroide s'acosta a la Terra. | cedida

 

Un asteroide gegant, d'aproximadament un quilòmetre de diàmetre, s'acosta ràpidament a la Terra. En concret serà al voltant del dia 19 d'abril quan aquest enorme objecte es trobi només a 1,8 milions de quilòmetres del planeta.

L'asteroide anomenat 2014 J025, que té una mida aproximada d'un quilòmetre de diàmetre, es convertirà aproximadament el dia 19 d'abril en un dels asteroides més grans que passa molt a prop de la Terra en anys. Els científics de la NASA han caracteritzat aquest objecte com a 'potencialment perillós', bàsicament per la poca distància que el separarà, en termes astronòmics, de la Terra a mitjans d'aquest mes d'abril. Segons la NASA aquest esdeveniment astronòmic és una oportunitat única per veure un objecte d'aquestes dimensions tan a prop del nostre planeta. Segons els càlculs de la mateixa NASA no veurem un objecte similar fins a l'agost del 2027.

 

El científic Ron Baalke, de la NASA, ja va publicar l'òrbita d'aquest asteroide l'any 2016. A les trajectòries podem veure l'aproximació d'aquest asteroide i com a mitjans d'aquest mes d'abril passa molt a prop de la Terra.

 

🔴 Ara pots rebre els avisos del tall de carreteres al teu correu. Fes clic aquí!

Comentaris