IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Un asteroide gegant s'aproxima a la Terra

L'asteroide va ser descobert el passat mes de novembre i arribarà al punt més pròxim a l'òrbita de la Terra el pròxim 25 de febrer

L'asteroide s'aproximarà a l'òrbita de la Terra el 25 de febrer | cedida

Un objecte d'un quilòmetre de diametre ha atravessat el cinturó d'asteroides i s'aproxima perillosament a l'órbita de la Terra, amb una aproximació màxima prevista pel proper 25 de febrer. Aquest asteroide va ser descobert el 27 de novembre de 2016.

La missió NEOWISE de la NASA va descobrir el passat 27 de novembre de 2016 un objecte que reuneix les característiques pròpies d'un asteroide i de cometa. Actualment es troba en una òrbita panoràmica al voltant del sistema solar. A la seva distancia més gran al sol, s'aproxima a l'òrbita de Júpiter. Durant 4,9 anys terrestres, viatja a l'interior, passant per sota del cinturó d'asteroides principal i per l'òrbita de Mart fins a oscil·lar just dins de la pròpia òrbita de la Terra. Després torna al sistema solar exterior. En aquesta aproximació a la Terra, la NASA afirma que no és cap risc pel nostre planeta.

Aquest asteroide s'aproximarà a la Terra el pròxim 25 de febrer de 2017, a una distància pràcticament 51 milions de quilòmetres de la Terra. La trajectòria de 2016 WF9, com és conegut aquest asteroide, és coneguda i l'objecte no és una amenaça per la Terra en un futur previsible.


Comentaris

envia el comentari