Un canvi de temps ens portarà un ambient més fresc i algunes pluges localment intenses

El Servei Meteorològic de Catalunya ha emès un avís per pluges que podrien deixar fins a 20 mm en només 30 minuts

Hi podria haver tempestes a les comarques de Girona i Barcelona. | delCamp.cat

Durant la tarda d'avui diumenge i també la matinada de dilluns, un ràpid canvi de temps canviarà radicalment la situació meteorològica a les comarques catalanes. S'espera una baixada de les temperatures a tot el territori i també l'aparició d'alguns xàfecs que localment podrien caure amb intensitat.

Durant la tarda d'avui diumenge el temps s'anirà complicant a la major part de Catalunya. S'espera que durant la tarda puguin aparèixer nuvolades i alguns ruixats a les comarques de Girona i del nord de Barcelona. Atenció especial al sector entre el Ripollès, la Garrotxa, Osona o el Berguedà, perquè hi pot haver algun xàfec durant la tarda acompanyat de calamarsa o pedra. A la resta de comarques només es notarà un augment de la nuvolositat i una mica de vent de mestral a les Terres de l'Ebre.

La situació sembla que s'ha de complicar més durant la nit de diumenge i la matinada de dilluns. Durant la nit de diumenge aquests xàfecs, localment moderats i amb tempesta, arribaran a les comarques del litoral de Barcelona i a poc a poc també es desplaçaran fins al litoral de Tarragona i comarques del sud de Lleida. No s'esperen grans quantitats de precipitació, en conjunt entre 5 i 15 mm, tot i que localment en forma de tempesta els registres podrien ser superiors. De cara al matí de dilluns sembla que encara podria ploure a les Terres de l'Ebre. Durant la jornada de dilluns, el més destacat serà el vent de gregal que a la costa catalana pot bufar amb ratxes superiors als 50 o 60 km/h. Pel que fa a les temperatures, baixaran lleugerament durant la nit de dilluns tot i que no s'espera un ambient especialment fred. Les temperatures es normalitzaran respecte a les que hi va haver aquesta setmana. Les nits més fredes seran les de dimarts i dimecres amb alguna glaçada feble a les comarques interiors.

El Servei Meteorològic de Catalunya ha emès un avís per intensitat de pluja. Hi pot haver més de 20 mm en 30 minuts per aquesta tarda de diumenge a les comarques del Ripollès, la Garrotxa, Osona, la Selva, Moianès, el Vallès Oriental, el Vallès Occidental, Maresme, el Barcelonès i el Baix Llobregat. Durant la matinada de dilluns aquests avisos s'amplien a les comarques de l'Alt Penedès, Baix Penedès, Garraf, Tarragonès, Alt Camp i Baix Camp.

Avisos per intensitat de pluja avui diumenge 12 de març a la tarda | Meteocat

Comentaris

envia el comentari