Un català d'Ullastrell descobreix un dels exoplanetes al voltant de l'estrella TRAPPIST-1

El sistema solar al voltant de l'estella TRAPPIST-1 conté set planetes que podrien tenir vida | El descobriment va ser comunicat ahir dimecres per la NASA

Aquest descobriment va ser comunicat per la NASA aquest dimecres 22 de febrer de 2017. | cedida

Un astrònom d'Ullastrell és un dels descobridors d'un dels set exoplanetes amb característiques que permetrien l'existència d'aigua i vida extraterrestre al voltant de l'estrella TRAPPIST-1. Aquest dimecres passat, la NASA va comunicar el descobriment d'aquest nou sistema solar que es troba a uns 40 anys llum de la Terra.

Segons ha informat el diari 'Nació Digital', l'astrònom d'Ullastrell va descobrir els primers signes del possible planeta l'any 2013, però no tenien proves convincents. L'equip va treballar per intentar trobar evidències més fiables fins a constatar el descobriment. L'exoplaneta descobert per Guillem Anglada-Escudé l'ha batejat com a 'Proxima b'. Té una temperatura temperada, que permetria l'existència d'aigua líquida a la superfície i per tant podria ser un planeta amb vida extraterrestre.

A més del planeta Proxima b, els cientifics de la NASA han descobert fins a set planetes de la mida de la Terra que orbiten al voltant de l'estrella coneguda com a 'TRAPPIST-1'. Els set planetes interiors es troben en una zona temperada on les temperatures de la superfície es troben al voltant dels 0 als 100 graus. Es creu que en tres d'aquests planetes podrien existir grans oceans, fet que faria pensar que hi podria haver vida extraterrestre.


Comentaris

envia el comentari