Un cicló podria afectar Catalunya els pròxims dies

Aquest cicló estaria categoritzat com a categoria 1 a l'escala de Klaus
Les grans borrasques a Europa es poden classificar dins l'escala de Klaus | cedida

 

Un cicló podria afectar Catalunya els pròxims dies i ens portaria pluja abundant i fortes ratxes de vent. Aquest cicló que s'aproximarà a finals de setmana des de l'Atlàntic seria un cicló de categoria 1 dins de l'escala de Klaus, una escala que categoritza les grans borrasques europees també conegudes com a "ciclons extratropicals".

Durant els pròxims dies podrien rebre els efectes d'un cicló extratropical, una profunda borrasca. Aquesta aniria guanyant força durant els dies vinents a l'Atlàntic i entraria entre dissabte i diumenge per Galícia, on podria deixar pluges fortes i fortes ratxes de vent superiors als 100 km/h. A Catalunya hauríem d'esperar a finals de setmana per rebre la pluja i el vent d'aquesta gran borrasca atlàntica.

 

Aquesta gran borrasca que ens afectarà la podem categoritzar com a cicló o com a cicló extratropical dins la moderna escala de Klaus, creada l'any 2014. Aquesta escala va ser publicada per primera vegada en una pàgina web especialitzada en meteorologia de Galícia, després del pas de la gran borrasca Klaus l'any 2009 i d'aquí rep el seu nom. Aquesta escala categoritza les grans borrasques formades a Europa que han provocat durant els últims anys grans destrosses a molts països europeus com Espanya i el Regne Unit. Durant els últims anys grans tempestes han estat classificades en aquesta escala (Klaus, Floora, Nadja o Xynthia). Aquesta escala categoritza les tempestes per les seves ratxes de vent màximes, des de la categoria 1 (ratxes de fins a 139 km/h) i fins a la categoria 5 (ratxes de 220 km/h). La forta borrasca que entrarà durant el pròxim cap de setmana a la península Ibèrica es podria incloure dins la categoria 1 d'aquesta escala de Klaus.

 

Més notícies de la categoria Méteo