IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Un eclipsi penombral de lluna serà visible des de Catalunya

Aquesta setmana podrem veure un eclipsi de lluna i l'aproximació d'un cometa

Eclipsi de lluna | cedida

Durant la nit del 11 de febrer podrem veure des de Catalunya un eclipsi penombral de lluna. Aquest tipus d'eclipsis només deixen veure la part més externa i difosa de la Terra sobre la superficie de la Lluna.

Durant l'eclipsi penombral de lluna el que podrem veure és que el disc lunar no s'arribarà a amagar del tot, però sí que la lluna plena es veurà més esmorteïda, més tènue que en altres ocasions. Aquest eclipsi serà visible des de tota la terra emergida, a excepció de l'extrem oriental de l'Àsia i Oceania. Unes hores més tard el cel ens regalarà un nou fenomen, el cometa 45P, conegut amb el nom del cometa d'Any Nou, farà la seva aproximació més propera a la Terra.

La lluna plena de febrer, també coneguda com a lluna de la neu, coincidirà aquest any amb aquest eclipsi penombral de lluna durant les primeres hores del dia 11 de febrer. La coincidència farà patent la interposició de la Terra entre el Sol i la Lluna que projecta una ombra mitjançant la superfície del nostre satèl·lit. L'eclipsi serà visible des de la major part de la Terra. L'ombra es projectarà per primera vegada sobre la Lluna a les 22.34 GMT del 10 de febrer, amb el seu màxim a les 00.44 GMT del dissabte 11 de febrer i que acabarà a les 2.53 GMT.

Poques hores després de l'eclipsi, el cometa 45P, també conegut com el cometa de l'Any Nou, farà la seva aproximació més propera a la Terra. Aquest serà visible al cel durant el matí de l'11 de febrer mirant a la constel·lació d'Hèrcules.


Comentaris

envia el comentari