IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Un eclipsi penumbràtic de lluna serà visible aquesta matinada des de Catalunya

L'eclipsi penumbràtic de lluna es podrà veure durant la nit de divendres a dissabte si els núvols ho permeten

L'eclipsi de lluna serà visible la nit del 10 al 11 de febrer. | cedida

Durant la nit del 10 al 11 de febrer podrem veure des de Catalunya un eclipsi penumbràtic de lluna. Aquest tipus d'eclipsi només deixa veure la part més externa i difosa de la Terra sobre la superfície de la Lluna.

Durant l'eclipsi penumbràtic de lluna es podrà veure que el disc lunar no s'arribarà a amagar del tot, però sí que la lluna plena es veurà més esmorteïda, més tènue que en altres ocasions. Aquest eclipsi serà visible des de tota la terra emergida, a excepció de l'extrem oriental de l'Àsia i Oceania. Unes hores més tard el cel ens regalarà un nou fenomen, el cometa 45P, conegut amb el nom del cometa d'Any Nou, farà la seva aproximació més propera a la Terra. Aquest serà visible al cel durant el matí de l'11 de febrer mirant a la constel·lació d'Hèrcules.

La lluna plena de febrer, també coneguda com a lluna de la neu, coincidirà aquest any amb aquest eclipsi penumbràtic de lluna durant les primeres hores del dia 11 de febrer. La coincidència farà patent la interposició de la Terra entre el Sol i la Lluna que projecta una ombra mitjançant la superfície del nostre satèl·lit. L'eclipsi serà visible des de la major part de la Terra. L'ombra es projectarà per primera vegada sobre la Lluna a les 22.34 GMT del 10 de febrer, amb el seu màxim a les 00.44 GMT del dissabte 11 de febrer i que acabarà a les 2.53 GMT. Les últimes previsions del temps indiquen una nit de divendres a dissabte força ennuvolada que pot dificultar veure aquest eclipsi.


Comentaris

envia el comentari