Un grup de científics proposen un pla per tornar a congelar l'Àrtic

El científics plantegen incrementar en un metre la capa de gel i així fer més difícil la seva descongelació a l'estiu

Efectes de la falta de gel conseqüència del canvi climàtic | cedida

Les temperatures a la zona de l'Àrtic són cada vegada més elevades i el desgel en any rere any més important. Aquests efectes sobre el gel de l'Àrtic han portat a un grup de científics a proposar una mesura radical per evitar que en uns anys tot el gel desaparegui. El físic Steven Desch i el seu equip de la Universitat d'Arizona, als Estats Units, proposen tornar a congelar l'Àrtic amb bombes eòliques sobre la capa de gel.

El pla del físic Steven Desch és un pla inèdit i arriscat que costaria aproximadament uns 500.000 milions de dòlars. Segons han explicat els mateixos investigadors, s'instal·larien deu milions de bombes eòliques sobre la capa de gel per després bombar aigua sobre la capa de l'Àrtic a l'hivern. D'aquesta manera, l'aigua es congelaria abans de l'arribada de l'estiu. Els investigadors asseguren que podrien augmentar la capa de gruix de gel fins a un metre. Augmentar aquesta capa de gel faria més difícil la seva desaparició un cop arribi l'estiu i és que segons la comunitat científica, l'escalfament global faria desaparèixer la capa de gel de l'Àrtic a finals de l'estiu del 2030.

Els mateixos investigadors han calculat que el cost total per dur a terme aquest pla podria arribar als 500.000 milions de dòlars. En el document publicat pel físic Steven Desch assegura que acords com el de París del 2015 no solucionen res i tampoc acaben amb les conseqüències de l'escalfament global i segons ell s'ha de passar a l'acció.

Evolució de la capa de gel a l'Àrtic | Emaze

Comentaris

envia el comentari